«En Hamarkrønike»

Historien om Biskop Mogens, Norges selvstendighetstap og Hamars undergang!

Dramatisk vandreteater på Domkirkeodden torsdag 8. og fredag 9. november 2018

  • Tweed; Ann Avranden / Geir Ove Andreassen

Billetter


Begge dager spilles teateret kl. 18.00. 
Fredag er det også en forestilling kl. 20.30.

Billettpriser:
Voksen kr. 250,-
Honnør/ student kr. 200,-
Barn kr. 150,-


Maks antall plasser per forestilling: 150.

ÅRSKORT: På grunn av plassbegrensning gjelder ikke årskort som vanlig på denne forestillingen. Men, vi tilbyr alle med årskort rabatterte billetter! Velg barnebillett i kjøpsprosessen og vis årskortet sammen med billetten ved ankomst.

Hamar på historiekartet

Da Norge kjempet for å beholde siste rest av selvstendighet på 1500-tallet, var det flere viktige hendelser som knyttet seg til Hamarkaupangen og den siste katolske biskopen som bodde der; biskop Mogens. Hans liv og virke i bispegården på Hamar fra han startet sitt arbeid i 1513 til han dramatisk ble ført bort av danske soldater i 1537 presenteres nå for publikum gjennom årets vandreteater skrevet av Svein Gundersen og Karen Høie.

Rollebesetningen

Også i år blir det flere kjente skuespillere som besetter de største rollene; Jonas Kippersund er tilbake som biskop Mogens, og Trine Nyhus Lærum dukker opp som Margrete, jomfru Karines fortrolige.  Danskekongens mann Truid Ulfstand portretteres av Ole Kristian Thomassen og hans sendebud, Åge Pedersøn, av Martin Thorshaug. Jomfru Karine av Grefsheim kommer til liv gjennom vår egen Ranveig Nordbryhns tolkning, og enda er det flere hovedroller og en mengde statister i alle aldre.

Klær etter vær

Som under fjorårets vandreteater «Hamars undergang» starter også årets vandrespill når mørket har senket seg ved museumsbutikken på Domkirkeodden. Herfra ledes publikum rundt i museumsparken hvor de får presentert flere små tablåer, og gjennom større scener som utspiller seg i Aulaen, Borggården og Hamardomen. Publikum anmodes derfor om å kle seg etter været.

Vandreteateret «En Hamarkrønike» passer hele familien.

VELKOMMEN!

Glimt fra fjorårets oppsetning

  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen
  • Geir Ove Andreassen