Hopp til hovedinnhold

Hamar Middelalderfestival

14. -16. juni 2024

NB! Arrangementet har funnet sted

Alle sansers festival!

Domkirkeodden
14.juni 2024
19.00 – 23.59
15. – 16.juni 2024
11.00 – 01.00
16.juni 2024
12.00 – 17.00

Det er med stor glede vi atter ønsker velkommen til «Alle sansers festival!» her på Domkirkeodden i juni. For informasjon og detaljer om alt som skjer når og hvor denne hektiske helga, følg med på festivalens egen hjemmeside:

Bli med inn i den gamle Hamarkaupangen slik den var på biskopenes tid!

Vår visjon er å være en festival for hele familien og alle sansene. Her finner du aktiviteter som hele familien, fra de minste til de eldste, kan nyte i fellesskap. Målet er å gi våre gjester et så autentisk bilde av Hamar i middelalderen som overhode mulig.

 • Middelalderbiskop står i midten med ridder til venstre og husjomfru til høyre.
  1/6
  Anno Domkirkeodden
 • En munk i brunlige klær, med kappe og hette over hodet, står med et åpent treskrin foran seg, langt inne i en dunkel skog. Opp fra skrinet stråler det som gull.
  2/6
  Anno Domkirkeodden
 • Ridder i middelalderrustning, men uten hjelm, holder en jomfru med lys middelalderkjole kjærlig i sin favn. Bak ser vi soldnedgangen.
  3/6
  Anno Domkirkeodden
 • Kong Magnus VI står i til høyre med sin dronning med hvitt hodelin og blå kjole. De har en ulvehund til venstre for seg og middelalderruinen på Hamar i bakgrunnen.
  4/6
  Anno Domkirkeodden
 • Dronning Margrethe av Danmark, Sverige og Norge står midt i bildet. Til høyre for henne sitter en syk, fattig kone, og til høyre for henne sitter en annen middelalderkvinne og ber om en slant. I bakgrunnen ser vi to fornemme middelalderfruer, en på hver side av dronningen.
  5/6
  Anno Domkirkeodden
 • Folkehav på Hamar Middelalderfestival, med toppen av mange hvite middelaldertelt stikkende opp bak menneskene og Mjøsa helt i bakgrunnen.
  6/6
  Anno Domkirkeodden

Å komme hit er som å komme inn i en annen verden! Her kan du lukte, smake, høre, se og ta på middelalderen. På markedet finner du gjøglere, musikere, håndverkere og historikere i skjønn forening.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2