Hopp til hovedinnhold

KUGO@setra

Spill deg til seters på Anno Domkirkeodden i Hamar! KUGO er en AR-opplevelse som tar deg med på en spennende reise i tid på museet. Med hjelp av avansert teknologi blir du tatt med på en tur til seters i friluftsmuseet på Anno Domkirkeodden, Hamar.

 • Detaljer fra AR-appen KuGo - jente, gutt og ku foran landskap.
  1/1
  Disse skikkelisene møter du i KUGO@setra!

Du har kanskje hørt om «å dra til seters for å gjøres seg fet»? Akkurat det er tilfelle for noen kuer som har gått seg bort. Klarer du å hjelpe kuene helt frem til setra? 

 • AR-skikkelser dukker opp rundt i museumsparken og vises på mobilskjermen til de som har lastet inn KUGO-appen.
  Anno Domkirkeodden

Når du skanner den første QR-koden, vil du møte kuene som har rømt fra bonden sin, de dukker opp på skjermen din! Prøv å få med deg kuflokken på vegen mot setra, så vil du ved å skanne nye koder undervegs få stifte bekjentskap med både bonden Hans, den omstreifende kjøpmannen Olaf, vesle Johanne og selveste budeia som alle har bruk for din hjelp til alt fra å passe på kuene til kanskje å skremme en bjørn eller melke ei ku.

 • AR-skikkelser dukker opp blant de gamle husene i friluftsmuseet for de som har lastet ned og bruker KUGO-appen på mobilen.
  Anno Domkirkeodden

Oppgavene løses mens du vandrer gjennom friluftsmuseet på Anno Domkirkeodden. Det er viktig å la appen vite hvor du er, for da vil det dukke opp noen "skjulte oppgaver" undervegs. Starten er like innenfor hovedinngangen. 

Kanskje lærer du noe du ikke visste fra før? 

Appen er helt gratis å installere og bruke.

Hvordan får jeg KUGO på min håndholdte enhet?

 • KUGO app ikon

Appen er tilgjengelig i Google Play for de som har Android-telefoner, og i AppStore  iOS-brukere (iPhone, iPad).


Last ned app her:


AR står for Augmented Reality, som betyr utvidet virkelighet. I praksis betyr det at du gjennom en applikasjon på for eksempel en smarttelefon eller nettbrett, ser virituelle objekter - som for eksempel en ku eller et menneske - utenpå den virkelige verden foran kameralinsen. 


Visste du at Innlandet er krydret med nasjonale museer og kulturhistoriske perler?

Gjennom hele Hedmark kan du finne både tradisjonelle og unike museer – fra de dypeste skoger til urbane strøk, hvor verdensstjerner har blitt født. Edvard Munchs første skrik ble gjort i Løten, mens Kirsten Flagstads stemmeprakt først utfoldet seg i Strandstuen, midt i Hamar sentrum. Fra sør til Nord kan du oppleve flere museer med nasjonalt ansvar – blant annet Kvinnemuseet, Norsk skogmuseum, Glomdalsmuseet og Norsk utvandrermuseum, som alle er en del av Anno – museene i Hedmark. Alle forteller de unike historier om vår lokale kulturhistorie og betydningen den har hatt ute i den store verden.