Hopp til hovedinnhold

Sommer på Domkirkeodden 2023

Velkommen til en variert, spennende og trygg museumsopplevelse for hele familien!

Forsommer 30. mai - 18. juni

  • Vernebygget og domkirkeruinen en sommerdag.
    Anno Domkirkeoddens fotoarkiv

Vi gleder oss til å ta imot dere og gi dere en trivelig, spennende, variert og interessant museumsopplevelse også sommeren 2023! 

På Domkirkeodden er det flere faste utstillinger, både fra jernalderen, middelalderen, hverdagslivet på Hedmarken og i Urtehagen som er vår største utstilling med cirka 400 ulike plantesorter. Det vil bli leker og aktiviteter, omvisninger og muligheter for å bli bedre kjent med historien gjennom egen mobiltelefon. 

Et besøk på Domkirkeodden kan med fordel inkludere et bad i Mjøsa og piknik på en av de store gresslettene i museumsparken, og kombineres med et besøk hos våre gode naboer på Norsk Jernbanemuseum og i Klatreparken Domkirkeodden.

Fast musikalsk omvisning

  • Lyshåret, ung jente iført hvit, langermet linkjole under og en blågrønn overkjole i ull står og synger for publikum i vernebygget over domkirkeruinen.
    Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeoddens fotoarkiv

Hver dag kl. 15.00 i hele museets åpningstid er musikalsk omvisning inkludert i inngangsbilletten. 

Disse musikalske omvisningene foregår som regel i Hamardomen, men når det innimellom skjer andre ting som vielser eller øvrige konserter i det lokalet, vil disse musikalske omvisningene finne sted i en annen egnet del av museet, hvor det også er vakker akustikk. 

Høysesong 19. juni - 13. august

  • Morgensola lyser opp søylerekka av domkirkeruinen under vernebygget i glass og stål.
    Anno Domkirkeoddens fotoarkiv

Kl. 11.30 Middelalder og Hamardomen
Oppmøtested: Borgporten 

Kl. 12.30 Urtehagen
Oppmøtested: Urtehagen

Kl. 13.30 Bygningene i friluftsmuseet NB! Torsdager: arkitektur
Oppmøtested: Borgporten

Kl. 14.30 Spenningsomvisning
Oppmøtested: Borgporten

Kl. 15.00 Musikalsk omvisning i Hamardomen
Oppmøtested: Hamardomen

Hva du kan oppleve på Domkirkeodden i sommer

Vi har mange nye tilbud til våre besøkende, i tillegg til at du selvfølgelig får muligheten for å oppleve noen av våre tradisjonelle høydepunkter.

Vi anbefaler våre gjester å følge med på vår arrangementskalender for å se hva som skjer her til enhver tid, samt viser til våre åpningstider og priser for nærmere detaljer til de som planlegger et besøk her hos oss.

Domkirkeodden som del av noe mer...

Mat- og turglede er en lokal aktør som tilbyr aktiviteter og opplevelser der Domkirkeodden er en del av pakka. I tillegg har Hamar og Hedmarken Turistforening lagt opp noen turer som går innom vårt område. Følg lenkene for å se mer om de ulike tilbudene.

Lungeurt er en blomst med et fargestoff som bytter farge med PH-verdien, derfor kan den ha både rødlige og blålige blomster.VELKOMMEN
til en hyggelig museumsopplevelse
på Domkirkeodden om sommeren!