Syngende guider

De som gikk til messe i katedralen i Hamarkaupangen i middelalderen, ble møtt av gregoriansk sang. Denne opplevelsen har vi et ønske om å gjenskape ved å la våre besøkende få høre våre musikkutdannede guider formidle stedets historie.

 • (Foto/Photo)
  1/1
  Geir Ove Andreassen

Domkirkeodden har en helt spesiell historie, og Hamardomen har en ubeskrivelig vakker akustikk. Våre syngende guider evner å formidle begge deler på en måte som ikke så rent sjelden gir våre besøkende en uforglemmelig gåsehudopplevelse. Middelalderens spennende fortellinger følges av autentisk gregoriansk sang, og etter som man skrider fram i historien, illustrerer våre guider tiden eller temaet de forteller om med nydelige toner og vakker sang. Denne typen musikalsk omvisning er en fast del av programmet hele sommersesongen, og den kan også bestilles til andre tider i og utenom åpningstid.

Sommeren 2021

blir det mulig å oppleve de syngende eller musiserende guidene i Hamardomen eller et annet egnet lokalekl. 15.00.hver dag museet er åpent. Omvisningen er inkludert i inngangsbilletten, men av smittevernhensyn er det bare 100 plasser tilgjengelig på hver omvisning (ved alternativt sted: maks 20 plasser)

PÅMELDING PÅKREVD
På grunn av koronasituasjonen, er vi avhengig av å føre deltakerlister på de faste omvisningene. Det er mulighet for å melde seg på i forkant. Send en e-post med navn og telefonnummer, eller ring oss på 62 54 27 00 senest dagen i forvegen, eller registrer deg til omvisning når du kjøper inngangsbillett.

NB! 11. september 2021


Musikalsk omvisning kl. 15.00 flyttes til alternativ lokasjon
 pga. konsert i Hamardomen.


Maks kapasitet: 20 personer!

 • (Foto/Photo)
  1/2
  Domkirkeodden
 • Lyshåret, ung jente iført hvit, langermet linkjole under og en blågrønn overkjole i ull står og synger for publikum i vernebygget over domkirkeruinen. (Foto/Photo)
  2/2
  Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeoddens fotoarkiv