Hopp til hovedinnhold

Syngende guider

De som gikk til messe i katedralen i Hamarkaupangen i middelalderen, ble møtt av gregoriansk sang. Denne opplevelsen har vi et ønske om å gjenskape ved å la våre besøkende få høre våre musikkutdannede guider formidle stedets historie.

 • Syngende guide i middelalderdrakt (rød ull overkjole uten erm og hvit linkjole med lang erm under) sitter i domkirkeruinen og synger.
  1/1
  Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen

Domkirkeodden har en helt spesiell historie, og Hamardomen har en ubeskrivelig vakker akustikk. Våre syngende guider evner å formidle begge deler på en måte som ikke så rent sjelden gir våre besøkende en uforglemmelig gåsehudopplevelse. Middelalderens spennende fortellinger følges av autentisk gregoriansk sang, og etter som man skrider fram i historien, illustrerer våre guider tiden eller temaet de forteller om med nydelige toner og vakker sang. Denne typen musikalsk omvisning er en fast del av programmet hele sommersesongen, og den kan også bestilles til andre tider i og utenom åpningstid.

NB!
Dersom det er andre arrangementer i Hamardomen, vil den musikalske omvisningen med våre syngende guider bli flyttet til en annen del av museet. Vi er så heldige at vi har flere bygninger med vakker og god akustikk, så det vil uansett bli en nydelig opplevelse for vårt publikum.

Våre syngende guider kan også oppleves i førjulstida, som en del av vårt tilbud Jul på Domkirkeodden.

 • To gutter i hver sin middelalderkjortel står barbeinte i koråpningen til domkirkeruinen og synger.
  1/2
  Domkirkeodden
 • Lyshåret, ung jente iført hvit, langermet linkjole under og en blågrønn overkjole i ull står og synger for publikum i vernebygget over domkirkeruinen.
  2/2
  Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeoddens fotoarkiv
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2