Hopp til hovedinnhold

«Rolf Jacobsens Hamar» og «Gjort på Hamar»

Anno Domkirkeodden står for to Hamar-utstillinger som glir inn i hverandre i Galleriet i Hamar bibliotek sommeren 2024: «Rolf Jacobsens Hamar» om den verdenskjente poeten som bodde i Skappels gate 2, og «Gjort på Hamar» som presenterer flere gjenstander som er blitt laget på Hamar opp gjennom tidene.

Anno Domkirkeodden står for to Hamar-utstillinger som glir inn i hverandre i Galleriet i Hamar bibliotek sommeren 2024: «Rolf Jacobsens Hamar» og «Gjort på Hamar».

Galleriet, Hamar bibliotek Hamar
01.juni – 17.aug. 2024
Utstillingen følger bibliotekets åpningstider.

Hamars verdenskjente poet, Rolf Jacobsen, hadde mange talenter. I 1953 tegnet han Hamars første turistkart. Med utgangspunkt i dette kartet presenterer utstillingen steder i byen vår som kan knyttes til Rolf Jacobsens liv og poesi.

Magne Rugsveen har som mangeårig leder for Domkirkeodden god kjennskap til Hamars historie, og til mange av gjenstandene som har tilknytning til Hamar. I forbindelse med Hamar bys 175-årsjubileum har Magne skrevet boka «Gjort på Hamar» om 25 gjenstander som er produsert på Hamar eller har en tydelig forbindelse til byen. Flere av disse gjenstandene vil nå være å se utstilt i galleriet i Hamar bibliotek.

  • Oppstilling med en Ideal flatbrødpakke i midten, to glassflasker med Hamar julebrus, Vølund kobberkjele, to glassflasker med Juleøl fra Hamar bryggeri og tre sykkelmerker rundt.
    1/1
    Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeodden

Utstillingen er produsert med støtte fra Hamar kommune i anledning Hamars 175-årsjubileum.

  • Logo med blå skrift "Hamar 175 år" i midten av fire "vinger" i hhv. to gulnyanser, to grønnyanser, to rødnyanse og to blånyanser rundt.
    1/1
    Hamar kommune
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2