Todagerskurs i plantefarging med Eva Lutnæs

Velkommen til et todagerskurs i plantefarging 19.-20. juni 2021. Vi viderefører gamle håndverkstradisjoner og får fram mange ulike, vakre og varige farger ved bruk av naturlige vekster. Mange av fargestoffene kan vi hente direkte fra sitt voksested i Urtehagen, som blått pigment fra grønne vaidblader. Det er helt unikt ved dette kurset. Du reiser hjem med nok garn til å lage et lite plagg, og i løpet av kurset vil du bygge opp et eget fargebibliotek med prøver som du kan bruke som utgangspunkt for senere utforskning.

 • Mennesker samlet rundt ei jerngryte hvor noen demonstrerer plantefarging av garn. (Foto/Photo)
  1/1
  Anno Domkirkeodden
 • Garnbunter i mange forskjellige farger henger til tørk etter at de er blitt farget med ulike planter. (Foto/Photo)
  Anno Domkirkeodden

Kursavgiften er kr. 2.800.- og inkluderer undervisning, alt av materialer (+ liten materialepakke å ta med seg hjem) og et lunsjmåltid begge dagene. Kurset har plass til 8 deltakere, så her gjelder det å være førstemann til mølla.

Lørdag 19. juni

10-12.30 Introduksjon til plantefarging. Forberede garnhesper til farging. Beise garn med alun og jern. Knyte prøver til fargebibliotek av forbeiset garn. Koke ut fargeemner

12.30-13.30 Lunsj

13.30-17.00 Farging av garn: gult, brunt, grått, rosa + smågryter

Søndag 20. juni

10.00-12.30 rød, oransje + smågryter  

12.30-13.30 Lunsj

13.30-16.00 Blå (vaid/indigo), gul --> grønn og rosa --> lilla

16.00-17.00 Oppsummering og merking av garn


 • Pent tvinnede garnbunter i mange farger ligger på rad. (Foto/Photo)
  1/1
  Anno Domkirkeodden

Forberedelser til kurset

Det vil være rom for mange smågryter på kurset, så dersom du har lyst til å plukke et par fargeemner for å teste i grytene, er du svært velkommen til det. Spør gjerne om mengde dersom du er usikker. Eva Lutnæs stiller med et variert utvalg fargeemner for felles utprøvning.

Ta med: Tykke gummihansker, klær som tåler å få flekker, støvler + garnvinde om du har. Badedrakt om du vil ta deg en svømmetur i Mjøsa. + Drikkeflaske om sola steker!

Angrefrist

Deltakeren har angrerett etter angrerettloven §20 og kan gi skriftlig avmelding til domkirkeodden@annomuseum.no inntil 14 dager etter påmeldingen. Benytter deltakeren seg av denne angreretten blir den ikke belastet for kursavgift.

Betaling

Faktura for kursavgiften sendes ut i rimelig tid etter påmelding med 30 dagers betalingsfrist. Avmeldingsgebyret er kr 900.- fram til tre uker (21 dager) før kursstart. Ved avmelding senere enn 21 dager før kursstart må hele kursavgiften betales. Ved spesielt tungtveiende grunner kan deltakeren melde seg av kurset og få refundert hele kursavgiften. 

 • Portrettfoto av Eva Lutnæs. (Foto/Photo)
  Eva Lutnæs

Om kursholder

Eva Lutnæs, forfatter av boken «Plantefarging: Farg garn med vekster fra naturen» har farget garn med mormor hele sitt liv. Hun arbeider som faglærer i kunst og håndverk ved Ener ungdomsskole og professor fagdidaktikk kunst og design ved OsloMet – storbyuniversitetet. 

Kurset er fulltegnet!

Sett deg på venteliste ved å sende inn skjema: