Todagerskurs i plantefarging med Eva Lutnæs

Velkommen til et todagerskurs i plantefarging 8.-9. august 2019. Vi fører gamle håndverkstradisjoner videre og får fram mange ulike, varige og vakre farger ved bruk av naturlige vekster. Mange av fargestoffene kan vi hente direkte fra sitt voksested i Urtehagen, som blått pigment fra grønne vaidblader. Det er helt unikt ved dette kurset. Du reiser hjem med nok garn til å lage et lite plagg og i løpet av kurset vil du bygge opp et eget fargebibliotek med prøver som du kan bruke som utgangspunkt for senere utforskning.

Kursavgiften er kr. 2.500.- og inkluderer undervisning, alt av materialer (+ liten materialepakke å ta med seg hjem) og et lunsjmåltid begge dagene. Kurset har plass til 8 deltakere, så her gjelder det å være førstemann til mølla.

Torsdag 8. august

10-11.30 Introduksjon til plantefarging. Forberede garnhesper til farging og knyte prøver av forbeiset garn. Beise garn med alun.

11.30-13 Farging av garn: gul, lilla, grønn + smågryter

13-13.30 Lunsj

13.30-17.00 grå, gul, oransje + smågryter   

Fredag 9. august

10.00-13.00 rød, gul, brun + smågryter  

13-13.30 Lunsj

13.30-16.00 Blå (vaid/indigo), gul og grønn

16.00-17.00 Oppsummering og merking av garn


Forberedelser til kurset

Det vil være rom for mange smågryter på kurset, så dersom du har lyst til å plukke et par fargeemner for å teste i grytene er du svært velkommen til det. Spør gjerne om mengde dersom du er usikker. Eva Lutnæs stiller med et variert utvalg fargeemner for felles utprøvning.

Ta med: Gummihansker, varme uteklær som tåler å få flekker, støvler + garnvinde om du har.


Angrefrist

Deltakeren har angrerett etter angrerettloven §20 og kan gi skriftlig avmelding til domkirkeodden@annomuseum.no inntil 14 dager etter påmeldingen. Benytter deltakeren seg av denne angreretten blir den ikke belastet for kursavgift.

Betaling

Faktura for kursavgiften sendes ut i rimelig tid etter påmelding med 30 dagers betalingsfrist. Avmeldingsgebyret er kr 900.- fram til tre uker (21 dager) før kursstart. Ved avmelding senere enn 21 dager før kursstart må hele kursavgiften betales. Ved spesielt tungtveiende grunner kan deltakeren melde seg av kurset og få refundert hele kursavgiften. 

Om kursholder

Eva Lutnæs, forfatter av boken «Plantefarging: Farg garn med vekster fra naturen» har farget garn med mormor hele sitt liv. Hun arbeider som faglærer i kunst og håndverk og forsker i kunst- og designdidaktikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. 

Kurset er nå fullbooket, men send gjerne en e-post om du ønsker å stå på venteliste.