Olsokkonsert i Hamardomen

28. juli 2020 kl. 21.30 ønsker vi velkommen til olsokkonsert med Kim Rysstad og Frode Berntzen i Hamardomen.

  • Portrett av Kim Rysstad
    1/1
    Niklas Berglund

Kim Rysstad er prisvinnende vokalist og A-klassekveder fra Rysstad i Valle Kommune i Setesdal, nå bosatt på Jessnes i Ringsaker. Han har gitt ut følgende album: «Tak hardt uti hand», «Vegen» (nominert til Spellemann), "Timeglas" og det kritikerroste julealbumet «Snøen Laver Ned», med London Philharmonic Orchestra (tiårets beste juleplate).

Etter flere år med undervisning innen klassisk sang, valgte han i 2003 å studere folkemusikk. Han har vært elev av Kirsten Bråten Berg, Ragnhild Furholt og Agnes Buen Garnås, men har også lært mye av felespiller Ånon Egeland. Han har studert ved Folkekunststudiet i Rauland og ved Ole Bull Akademiet på Voss.

Rysstad jobber også mye på tvers av sjangrer og henter inspirasjon fra country, bluegrass og popmusikk.

Ettertraktet duettpartner

Kim Rysstad deltok i Melodi Grand Prix i 2012, der han sang«Så Vidunderlig» med tekst og melodi av Elin Nygård. Duetten som Rysstad gjorde med Anne Grete Preus gjorde sitt til at andre norske artister la merke til den særpregede stemmen fra Setesdal. Etter dette har Kim vært gjesteartist på mange ulike utgivelser som blant annet på «Berre meg» med Ingebjørg Bratland, «Unclouded» med Silje Nergaard, «Friaren» med Aasmund Nordstoga og «Sandkorn» med Sigrid Moldestad.

Prisvinner

Kim Rysstad har også vunnet mange priser som Årets soloalbum for utgivelsen «Tak hardt uti hand» på Folkelarm, kåret til Årets unge folkemusiker i INTRO-folk av Rikskonsertene og FolkOrg, nominert til Spellemannpris for albumet «Vegen», og Årets beste mannlige folkemusikksanger på Folk Off! Awards i Liverpool.

I 2018 ble Rysstad utnevnt til Setesdalssambassadør av Setesdal Regionråd. Han fikk dessuten tildelt Aust-Agder Fylkeskommune sin Kulturpris for 2019.

Billetter


Denne konserten er dessverre utsolgt.

Konserten har separate billetter, men er en del av et større olsokarrangement.