Olsokkonsert i Hamardomen

28. juli 2022 kl. 21.30 ønsker vi velkommen til olsokkonsert med Knut Anders Sørum og Trio i Hamardomen.

  • Knut Anders Sørum i halvfigur, med solskinnet som leker i løvverket over ham. (Foto/Photo)
    1/1
    Andreas Koschinski Kvisgaard

Knut Anders Sørum har gitt ut flere plater i sjangeren “Toten-soul” som han nærmest har fått æren for å ha oppfunnet. Han er kjent for sin store stemme, sitt varme vesen og sine underfundige låter i sjangeren soul på totendialekt. Hans karriere strekker seg helt tilbake til 1990-tallet, men de fleste kjenner han kanskje best fra da han høsten 2016 gikk helt til topps i NRKs «Stjernekamp» og sørget for at folk hjemme i stuene satt tacoen i halsen da den småskjeggete totningen med soul i røsten klemte til i Puccinis “Nessum Dorma”.

Jeg er jo en pilegrims-entusiast selv, har gått fire ganger til Santiago, en gang pilegrimsleden igjennom Valdres og deler av ruta til Trondheim, så dette er jo midt i blinken for meg!

Knut Anders Sørum på forespørsel om å spille olsokkonsert

Musikalsk og tekstlig kan Sørum oppsummeres som en anmelder skrev; "dette er som om Prøysen møter John Legend". Dette er ikke tilfeldig for akkurat Prøysen og John Legend har vært store inspirasjonskilder for Sørum.

Vi klarer å komme med trio 28. juli 2022. Det er den mest spennende varianten av konserten vår så dette blir gøy!

fritt etter Knut Anders Sørum på forespørsel om han vil spille olsokkonsert i Hamardomen
  • Knut Anders Sørum og Trio spiller konsert. (Foto/Photo)
    Gry Cecilie Spro

Når du går på konsert med Sørum og Trio, er det i samarbeid med  gitaristen Knut Bjørnar Aspholog organist Iver Olav Erstad  vi får høre Sørum spille piano og synge sine låter. Sistnevnte har spilt sammen med Sørum siden barndommen, og Asphol har samarbeidet med Sørum i over 20 år, så dette er karer som kjenner hverandre godt. Dette er en ny måte å møte Sørums musikk på, og igjennom virkemidler som basstromme og loopmaskiner får låtene ny drakt og man føler man kommer nærmere på musikken, musikerne og sangen. Det svinger fortsatt like godt, men det er i tillegg en eksklusiv lytteopplevelse for publikum når du får låtene presentert på denne måten. På denne konserten vil du få høre sanger fra alle de fire albumene, og hvem vet om det dukker opp noen overraskelser? Denne gjengen er så spontan at alt kan skje!

Billetter


Billetter kr. 350,- kan kjøpes her.

NB! Begrenset antall plasser.

Konserten har separate billetter, men er en del av et større olsokarrangement.

Album og utvalgte opptredener

Alle albumene er lenket til tittellåtene på YouTube eller spilleliste på Spotify
Prøysen (2010)
Ting flyt (2013)
Audiens 1:1 (2016)
Live (2017)
Dom vonde orda (2019)
Jul (2021)

Sørum deltok i Eurovision Song Contest i 2004 med låta "High".

I 2016 kom Knut Anders Sørum helt til topps i "Stjernekamp" på NRK, og i finalen fremførte han "Nessum Dorma", "Bli ved deg" og Fix you".