Hopp til hovedinnhold

Morgenkonserter på Domkirkeodden

Sigurd Hole er tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo og ønsker å invitere til en konsertserie med morgenkonserter på Domkirkeodden.

Christian Wallumrød

25. mars 2023 kl. 10.00 i Aulaen på Domkirkeodden

Christian Wallumrød (solo)

I desember 2021 kom pianist og komponist Christian Wallumrød med albumet Speaksome. Platen er et dypdykk i hans fortolkning av solo piano, av og til med et sofistikert og distinkt elektronisk omland.

Wallumrød har alltid arbeidet med solo-formatet, og pianoet er en lojal – men ikke ukomplisert – følgesvenn gjennom årene. Hans første soloplate Pianokammer kom ut i 2015, og ble i likhet med Speaksome laget i nært samarbeid med Espen Reinertsen.

Kollega Ivar Grydeland skriver dette om Speaksome:
‘Så lenge jeg kan huske har anslaget til Christian Wallumrød gjort noe med meg. Vi møttes tidlig. De finurlige og overraskende, men samtidig på et vis selvfølgelige melodiske vridningene. For ikke å snakke om de langt over snittet godt vektede forsiringene. Han makter å skape helt særegne univers, enten med sitt eget ensemble eller alene. De siste årene har han også kommet tilbake til elektronikken og han behandler den med en nennsom råskap.Det har alltid vært et historisk sus over musikken til Christian Wallumrød. Og et futuristisk. Jeg hører på Speaksome og blir satt både frem og tilbake i tid. Jeg aner ikke hvor jeg er eller når jeg er. Jeg slynges fremover og bakover.

Speaksome er subtil og leken, og virkemidlene er fulle av kraft. Kanskje fordi de er få, men rike på nyanser? Musikken er så umiskjennelig. Likevel klarer Christian Wallumrød å spinne fram nye mutasjoner og ny musikk rett før vi tror vi har hørt det før. Albumet har et intimt lydbilde som kler musikken. Vi er tett på, selv om både «Treeline» og «Zitternpappel» tar oss utover. Han er rett her borte. Og det han viser oss er episodisk og befriende uforløst. En del av meg reiser til Berlin, Laurel Canyon, Mississippi, Hallingdal, Leipzig og Wien. Men først og fremst er jeg her, ved pianokrakken hans på Hovseter i Oslo. Eller så er det han som er her. I min stue. Uansett, jeg kan høre strengene puste, elektronikken suse.’

Velkommen til en utforskende og vakker musikalsk start på dagen med en av landets aller fremste pianister!

Bassistene Ellen Andrea Wang & Sigurd Hole

15. april kl. 11.00 i Aulaen på Domkirkeodden

Ellen Andrea Wang & Sigurd Hole

Jammen er det tett befolket med bassister på Ottestad! Et drøyt steinkast unna hverandre befinner nemlig to av landets (og verdens!) mest unike jazzbassister seg: Ellen Andrea Wang og Sigurd Hole. Denne morgenen møtes de to, ikke til dyst, men snarere til en nysgjerrig felles utforskning av hverandres musikalske univers. Med utgangspunkt i Ellen Andrea Wangs låtkatalog byr de på en intim og varm konsertopplevelse hvor hele kontrabassens uttrykksregister – fra mørke, rumlende strenger til lyse overtoner – både alene og sammen med Wangs vokal, danner et særegent og inkluderende lydbilde i møte med en ny dag. Kanskje byr de også på noe helt nytt for anledningen?

Om bassistene:
Ellen Andrea Wang har med sitt unike utrykk skapt seg fans og anerkjennelse langt utenfor landets grenser. I tillegg til egne prosjekter har hun samarbeidet med storheter som Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur og fått betegnelsen «en av de fem beste unge kvinnelige jazzmusikere» (The Guardian). I 2021 var hun Artist in residence på Moldejazz, hvor hun for første gang presenterte KBO – Kontrabassorkesteret – med blant andre Sigurd Hole som en av flere komponister.
Sigurd Hole lager musikk som befinner seg i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk, folkemusikk og improvisasjon – ofte med innslag av naturlyder. Dette resulterer i en unik musikalsk verden beskrevet som "sonically expansive, thoughtfully paced music" i The New York Times. Han har fremført musikken sin på scener verden rundt slik som Carnegie Hall (New York), Konserthuset Stockholm og De Roma i Antwerpen.

Velkommen til en musikalsk start på dagen i kontrabassens tegn!

Billetter

Ordinær kr. 215,-
Student/ honnør kr. 165,-
Barn u. 12 år gratis
Rullestol kr. 215,- (NB! Ta gjerne kontakt med arenaen i forkant, for å sikre en god opplevelse)
Ledsager gratis

Billetter kan forhåndskjøpes hos Eventim.