Morgenkonsert i Hamardomen

Sigurd Hole er nylig tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo, og ønsker å invitere til en ny konsertserie med morgenkonserter i Hamardomen.

Lørdag 19. juni 2021 kl. 11.30 blir det lunsjkonsert i Hamardomen, med Arve Tellefsen m.fl.

  •  (Foto/Photo)

Arve Tellefsen og cellistAudun Sandvik har, på tross av at de er henholdsvis Rosenborg- og Brannsupportere, spilt musikk sammen ved flere ulike anledninger. I Hamardomen vil de blant annet spille litt fra Bachs invensjoner (opprinnelig skrevet for klaver, her i arrangement for fiolin og cello) og noen stykker av Ole Bull. De får med seg kontrabassist Sigurd Hole på deler av konserten – og sammen byr de på en urfremføring! Hole, som er en aktiv komponist, har skrevet et helt nytt verk for fiolin, cello og kontrabass spesielt for anledningen. Verket utforsker de rike klanglige mulighetene som finnes i denne litt uvanlige stryketriobesetningen, med spesielt fokus på samspillet med den unike akustikken i Hamardomen.

I tillegg til Tellefsen, Sandvik og Hole møter vi også en duo bestående av sanger Bernt Ola Volungholen og cellist Øyvind Gimse på scenen. De skal fremføre verket «Changing light» av den finske komponisten Kaija Saariaho.

Arve Tellefsen er blant de aller mest kjente nålevende norske musikere. Han har en fantastisk karriere bak seg som solist med ledende orkestre på alle kontinenter, og har spilt med tidens fremste dirigenter. I hjemlandet er han blitt en folkekjær kunstner også gjennom sine unike evner som formidler og sjangeroverskridende musiker.

Audun André Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov. Audun har ellers virket som solocellist i KORK i en årrekke, og er for tiden solocellist i Det Norske Kammerorkester.

Sigurd Hole er kjent fra en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler på tvers av musikalske sjangre, og gitt ut nærmere 50 album med ulike ensembler og turnert verden rundt. De senere årene har han høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland for sine to solo kontrabassutgivelser Elvesang og Lys / Mørke. Sistnevnte hadde urfremføring i Carnegie Hall, New York i februar 2020 rett før koronapandemien traff.

Bernt Ola Volungholen er en Norsk operasanger, visesanger, skuespiller og artist. Han kommer fra bygda Vallset, i Stange kommune på Hedemarken. Han har raskt opparbeidet seg til å bli en ettertraktet baryton både internasjonalt og nasjonalt. Han kan allerede se tilbake på flere viktige engasjement i inn og utland. Han debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2016 som Papageno i Aleksander Mørk Eidems kritikerroste oppsetning av Tryllefløyten.

Øyvind Gimse er en norsk cellist. Han har spilt i Det Norske Kammerorkester fra 1988, og har ellers hatt tilknytning til Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Han er kunstnerisk leder for TrondheimSolistene. Han har blant annet samarbeidet med Anne-Sophie Mutter (Vivaldi – Four seasons), og vært med i samtidsmusikk-gruppen ter Jung Sextet og gruppen Canzonettas.

Hjertelig velkommen til en stemningsfull musikalsk formiddagsstund i Hamardomen!

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Flagstad Festivalog konsertserien Morgenkonsert.

Billetter

Voksen over 25 år kr. 300,-
OBOS-medlem/ Kirsten Flagstad-medlem og frivillige kr. 225,- (krever gyldige bevis)

Billettene kjøpes hos TicketCo.

Tidligere morgenkonserter på Domkirkeodden

Duokonsert med kontrabass og saksofon lørdag 3. oktober 2020 kl. 10.00

Etter en vellykket oppstart med utsolgt solokonsert, gleder Sigurd Hole seg veldig til å ha med saksofonist Trygve Seim til Hamardomen eller Aulaen på Domkirkeodden - alt etter hva temperaturen tillater...

Seim og Hole fant umiddelbart tonen da de møttes på scenen for første gang med Tord Gustavsen og Sigvart Dagsland under Molde Jazzfestival i 2017. Senere har de spilt sammen blant annet i Sigurds trio, og som duo på morgenkonsert i Oslo. Begge har de bakgrunn fra jazzen og en forkjærlighet for musikk fra østlige himmelstrøk. Sammen inviterer de lytteren inn i et stillferdig, vakkert og meditativt rom hvor norske skogers underfundige melankoli møter persiske tepper og tryllefløyter.

Kontrabasskonsert lørdag 22. august 2020 kl. 10.00

Først ut var en solokonsert med Sigurd Hole selv på kontrabass.
Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.
Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.
I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og har fått strålende mottakelse både i inn- og utland.

Følg gjerne Morgenkonsert på Facebook eller hjemmesiden til Morgenkonsert for historikk og oppdateringer.