Morgenkonsert i Hamardomen

Sigurd Hole er tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo og ønsker å invitere til en konsertserie med morgenkonserter på Domkirkeodden.

Lørdag 13. oktober 2021 kl. 10.00 er det morgenkonsert med Britt Pernille Frøholm og Sigurd Hole i Aulaen på Domkirkeodden

  • Britt Pernille Frøholm og Sigurd Hole (Foto/Photo)
    Plakatbilde fra Morgenkonsert Morgenkonsert

«Årringar» er fjerde soloalbumet til Britt Pernille Frøholm og med det markerer hun en ny musikalsk retning. Der hun tidligere har gitt ut flere plater med tradisjonelt slåttespill viser hun nå en ny side der hennes egne komposisjoner og nytolkninger av gamle folketoner får skinne. Utforskende, lekent og fjellstøtt. Deler av musikken er utviklet sammen med kontrabassist Sigurd Hole som også er gjesteartist på albumet. Frøholm har denne gangen latt seg inspirere av årstidene på nordvestlandet, lyset og de raskt skiftende værforholdene.

Denne innspillingen viser en helstøpt musiker som står stødig i sin egen utøvertradisjon, samtidig som hun ikke er redd for å utfordre og krysse grenser.

 – Årringer markerer en livssyklus. Dette er min tolkning av det nordvestlandske året med sine lange vintre og korte somrer. "Årringar" er en meditativ reise gjennom årstidene med et ekko fra farne tider. Med norsk folkemusikk i ryggmargen ønsker jeg å tolke tradisjonen inn i en moderne klangverden, forteller Frøholm.

Om artistene:
Britt Pernille Frøholm har gjennom de siste 15 årene blitt en meget anerkjent musiker og pådriver for internasjonale musikalske samarbeid i mange formater og former. Hun har med sine mange kritikerroste album innen flere ulike sjangre og med ulike band har turnert store deler av verden, har vunnet priser og mottatt stipender både lokalt og nasjonalt for sitt kunstnerskap, og hatt prestisjetunge solokonserter på noen av de største og viktigste festivalene for både folke- og kunstmusikk. Hun har gjennom dette eksponert norsk tradisjonsmusikk og hardingfela for et et stort internasjonalt publikum som uten hennes innsats ikke ville møtt denne musikken. 
Sigurd Hole, opprinnelig fra Rendalen, flyttet sommeren 2020 hjem til Innlandet. Etter en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler som Tord Gustavsen, Jon Eberson, Eple Trio og Karl Seglem, flere ti-talls utgivelser og omfattende turnévirksomhet verden rundt, har han de senere årene fokusert sitt arbeid rundt egne prosjekt. Han har høstet internasjonal anerkjennelse både for sin egen trio og sine solo kontrabassutgivelser. I februar 2020 kom hans andre solo kontrabassalbum Lys / Mørke. Albumet, som ble spilt inn utendørs på øye Fleinvær utenfor Bodø, hadde verdenspremiere i Carnegie Hall, New York og fikk strålende mottakelse i medier som The New York Times, DownBeat, BBC, Klassekampen og DN.

I tillegg til sin kunstneriske virksomhet driver Sigurd konsertserien som Morgenkonsert. Konsertserien presenterer med jevne konserter om morgenen på Domkirkeodden og i Sagene kirke i Oslo. I tillegg til å være kunstnerisk ansvarlig medvirker han ofte selv på konsertene, og er også av og til «huskomponist» for konsertene på Hamar.

Billetter

Ordinær kr. 200,-
Student og honnør kr 150,-
Barn u. 12 år gratis.

Vi følger gjeldende smittevernregler og vi setter pris på om alle kjøper billett på forhånd hos TicketCo.

Tidligere morgenkonserter på Domkirkeodden

Sigurd Hole trio lørdag 09. oktober 2021 kl. 10.00

For første gang inviterte Sigurd Hole sin egen trio til å spille Morgenkonsert! Trioen har spilt på Hamar før, og hadde sin debutkonsert på Hamar jazzklubb tilbake i 2016. Siden den gang har de turnert i både inn- og utland, og gav i 2018 ut albumet Encounters.

Trioens musikk bygger på et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk - forankret i et moderne, skandinavisk jazzuttrykk. Det klingende resultatet kan være både lekent og meditativt, og preges av sterke, lyriske melodier i møte med alt fra fengende groover til sakrale, sakteflytende lydlandskap. En unik blanding av østlige og vestlige klanger beskrevet av presse og publikum som en tidløs, vakker og magisk opplevelse.

Hamar Arbeiderblad: "Storslagent" (terningkast 6)
Dag og Tid: "Virtuose musikere i førsteklasses samspill"
UK Vibe: "A genuine magical adventure ... Rich in heritage and inspiring in purpose"

Sigurd Hole trio er:
Jarle Vespestad – trommer
Håkon Aase – fiolin
Sigurd Hole – kontrabass

MjøsFolk lørdag 02. oktober 2021 kl. 10.00

Gruppa MjøsFolk består av noen av Innlandets beste folkesangere! Her er det flere som har vunnet Landskappleiken i vokal både en og to og tre ganger! I tillegg komper de seg selv med gitarer, kontrabass og kantele.

MjøsFolk ønsker å presentere nydelig og variert musikk hentet fra hele det store Innlandet. Her blir det mjuke morgentoner og musikk med energi som kan tas med videre inn i helga. Konserten vil bli sydd sammen med historier om musikken og Innlandet, folket og naturen.

MjøsFolk er:
Annar By, Elverum, vokal og gitar
Margrete Nordmoen, Ljørdalen/Ottestad, vokal
Solbjørg Tveiten, Tørvikbygd/Ottestad, vokal
Frode Berntzen, Romedal/Hamar, gitar og vokal
Camilla Granlien, Ringsaker/Lillehammer, vokal og kontrabass

Morgenkonsert i Hamardomen lørdag 21. august 2021 kl. 10.00

Morgenkonsertsesongen startet med konsert for koronafull sal i Hamardomen da Sigurd Hole og Frode Haltli ønsket velkommen med flott samspill.

Lunsjkonsert i Hamardomen lørdag 19. juni 2021 kl. 12.00

Arve Tellefsen og cellistAudun Sandvik har, på tross av at de er henholdsvis Rosenborg- og Brannsupportere, spilt musikk sammen ved flere ulike anledninger. I Hamardomen vil de blant annet spille litt fra Bachs invensjoner (opprinnelig skrevet for klaver, her i arrangement for fiolin og cello) og noen stykker av Ole Bull. De får med seg kontrabassist Sigurd Hole på deler av konserten – og sammen byr de på en urfremføring! Hole, som er en aktiv komponist, har skrevet et helt nytt verk for fiolin, cello og kontrabass spesielt for anledningen. Verket utforsker de rike klanglige mulighetene som finnes i denne litt uvanlige stryketriobesetningen, med spesielt fokus på samspillet med den unike akustikken i Hamardomen.

I tillegg til Tellefsen, Sandvik og Hole møter vi også en duo bestående av sanger Bernt Ola Volungholen og cellist Øyvind Gimse på scenen. De skal fremføre verket «Changing light» av den finske komponisten Kaija Saariaho.

Arve Tellefsen er blant de aller mest kjente nålevende norske musikere. Han har en fantastisk karriere bak seg som solist med ledende orkestre på alle kontinenter, og har spilt med tidens fremste dirigenter. I hjemlandet er han blitt en folkekjær kunstner også gjennom sine unike evner som formidler og sjangeroverskridende musiker.

Audun André Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov. Audun har ellers virket som solocellist i KORK i en årrekke, og er for tiden solocellist i Det Norske Kammerorkester.

Sigurd Hole er kjent fra en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler på tvers av musikalske sjangre, og gitt ut nærmere 50 album med ulike ensembler og turnert verden rundt. De senere årene har han høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland for sine to solo kontrabassutgivelser Elvesang og Lys / Mørke. Sistnevnte hadde urfremføring i Carnegie Hall, New York i februar 2020 rett før koronapandemien traff.

Bernt Ola Volungholen er en Norsk operasanger, visesanger, skuespiller og artist. Han kommer fra bygda Vallset, i Stange kommune på Hedemarken. Han har raskt opparbeidet seg til å bli en ettertraktet baryton både internasjonalt og nasjonalt. Han kan allerede se tilbake på flere viktige engasjement i inn og utland. Han debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2016 som Papageno i Aleksander Mørk Eidems kritikerroste oppsetning av Tryllefløyten.

Øyvind Gimse er en norsk cellist. Han har spilt i Det Norske Kammerorkester fra 1988, og har ellers hatt tilknytning til Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Han er kunstnerisk leder for TrondheimSolistene. Han har blant annet samarbeidet med Anne-Sophie Mutter (Vivaldi – Four seasons), og vært med i samtidsmusikk-gruppen ter Jung Sextet og gruppen Canzonettas.

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Flagstad Festivalog konsertserien Morgenkonsert.

Duokonsert med kontrabass og saksofon lørdag 3. oktober 2020 kl. 10.00

Etter en vellykket oppstart med utsolgt solokonsert, gleder Sigurd Hole seg veldig til å ha med saksofonist Trygve Seim til Hamardomen eller Aulaen på Domkirkeodden - alt etter hva temperaturen tillater...

Seim og Hole fant umiddelbart tonen da de møttes på scenen for første gang med Tord Gustavsen og Sigvart Dagsland under Molde Jazzfestival i 2017. Senere har de spilt sammen blant annet i Sigurds trio, og som duo på morgenkonsert i Oslo. Begge har de bakgrunn fra jazzen og en forkjærlighet for musikk fra østlige himmelstrøk. Sammen inviterer de lytteren inn i et stillferdig, vakkert og meditativt rom hvor norske skogers underfundige melankoli møter persiske tepper og tryllefløyter.

Kontrabasskonsert lørdag 22. august 2020 kl. 10.00

Først ut var en solokonsert med Sigurd Hole selv på kontrabass.
Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.
Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.
I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og har fått strålende mottakelse både i inn- og utland.

Følg gjerne Morgenkonsert på Facebook eller hjemmesiden til Morgenkonsert for historikk og oppdateringer.