- 1/1
Ellisiv Stifoss-Hanssen
Høsten er tiden hvor plantene modner frukt og frø, og staudene trekker kraften ned i rota for å forberede seg på vinteren. Urtehagen på Domkirkeodden er økologisk og her dyrkes det cirka 400 ulike arter. Mange av disse har en lang og spennende historie. Hildur Hauksdóttir, gartneren i Urtehagen, forteller hvordan plantene ble brukt i antikken, middelalderen og nyere tid.
De modne og høsteklare plantene står i fokus. Hildur forteller blant annet om svartkarve, som var en viktig medisinvekst i Benediktinerklostrene i middelalderen. Hun snakker også om hvitsennep og vanlig karve.
Etter omvisningen blir det servering av en fire-rettes meny basert på svartkarve, karve og sennepsfrø.
Pris kr. 520,- som inkluderer:
• Omvisning i Urtehagen.
• Servering.
• Oppskrifter på rettene du får servert.
Varighet: Kl. 13.00 – 16.00.
Påmeldingsfrist: Torsdag 3. oktober.
For mer informasjon/bestilling, kontakt Bente på tlf. 912 41 229 eller e-post: post@matogturglede.no