Inspirasjonsdag i Urtehagen

Lær om og smak på retter krydret med tradisjonsrike, spiselige vekster i Urtehagen på Domkirkeodden.
Søndag 06. oktober 2019 kl. 13-16.

  • Rødhåret kvinne i middelalderdrakt, med kurv i hånda, slår ut med armene for å ønske velkommen til Urtehagen
    1/1
    Ellisiv Stifoss-Hanssen

Høsten er tiden hvor plantene modner frukt og frø, og staudene trekker kraften ned i rota for å forberede seg på vinteren. Urtehagen på Domkirkeodden er økologisk og her dyrkes det cirka 400 ulike arter. Mange av disse har en lang og spennende historie. Hildur Hauksdóttir, gartneren i Urtehagen, forteller hvordan plantene ble brukt i antikken, middelalderen og nyere tid.

De modne og høsteklare plantene står i fokus. Hildur forteller blant annet om svartkarve, som var en viktig medisinvekst i Benediktinerklostrene i middelalderen. Hun snakker også om hvitsennep og vanlig karve.

Etter omvisningen blir det servering av en fire-rettes meny basert på svartkarve, karve og sennepsfrø.

Pris kr. 520,- som inkluderer:

• Omvisning i Urtehagen.
• Servering. 
• Oppskrifter på rettene du får servert. 

Varighet: Kl. 13.00 – 16.00. 

Påmeldingsfrist: Torsdag 3. oktober. 

For mer informasjon/bestilling, kontakt Bente på tlf. 912 41 229 eller e-post: post@matogturglede.no