Hopp til hovedinnhold

Bybursdag 2023

Velkommen til bybursdagsfeiring 21. mars 2023 kl. 12.00!

  • Gammelt postkort med tegning av domkirkeruinen og Hamars strandlinje, men banner påskrevet "Hilsen fra Hamar" og uleselig håndskriftshilsen.
    Anno Domkirkeodden

Anno Domkirkeodden har i samarbeid med Hamar kommune og Hamar Bymuseums Venner gleden av å invitere til bybursdagsfeiring i Basarbygningen ved Stortorget tirsdag 21. mars 2023 kl. 12-14.

Årets bybursdag blir i den gamle basarbygningen som vi også vil bruke som ordnings- og utstillingslokale for museets samling med Hamar-relaterte gjenstander. Hamarsamlingen består av gjenstander museet nylig har kjøpt etter samleren Tore Sigurd Sandvik, og gjenstander som tidligere er donert til museet av Knut Bakke. Det overordnede temaet i år blir derfor «Samling», og vi vil benytte anledningen til å si litt om hva museet tenker om videre samlingsutvikling, samtidig som vi vil invitere noen samlere til å fortelle litt om sine lokalhistoriske samlinger og historier knyttet til dette.

  • Svart-hvitt foto av den gamle basarbygningen på Stortorvet i Hamar, med sine karakteristiske, romerske buer langs hele langveggen. Mjøsa og damplokomotiv i bakgrunnen.
    Anno Domkirkeoddens fotoarkiv

Selve dagen blir nok i et litt enklere format enn de siste årene, da mer av ressursene vil knyttes opp mot å gi et publikumstilbud utenfor sesong i Basarbygningen. Her er det meningen at folk skal ha mulighet til å komme innom et par formiddager i uka, mens vi går igjennom og registrerer museets byhistoriske samling.

Program for dagen


Åpningstale ved ordfører Einar Busterud

Helge Karset, leder av styringsgruppa som kommunen har nedsatt for jubileet, orienterer om byjubileet i 2024

Hanne Lillebo presenterer prosjektet rundt Rolf Jacobsen-senteret

Pause: Kringle og kaffe

Plastposesamling fra Hamar, ved Liss Unny S. Hauge

Espen ved museet forteller om den påbegynte gjennomgangen av bysamlingene fra Knut Bakke og Tore Sigurd Sandvik.

Dagens konferansier: Knut Bakke

Velkommen til bybursdagsfeiring!