Hopp til hovedinnhold

Bybursdag 2024 - Hamar 175 år!

Anno Domkirkeodden inviterer til boklansering i Pauline Hall-salen i Hamar Kulturhus torsdag 21. mars 2024 kl 14, i forbindelse med feiringen av bybursdagen i Hamars 175-årsjubileum. Vi bidrar inn med to delarrangementer; Hamarquizfinale og boklansering.

 • To glassflasker med Hamar julebrus står på et gammelt, tegnet bykart over Hamar.
  Anno Domkirkeodden / Ann Avranden

Anno Domkirkeodden har gleden av å invitere til boklansering i Pauline Hall-salen i Hamar Kulturhus torsdag 21. mars 2024 kl 14, i forbindelse med feiringen av bybursdagen i Hamars 175-årsjubileum.

Boka "Gjort på Hamar" av Magne Rugsveen tar for seg historien til 25 ting med sin opprinnelse i byen vår, og det er stor stas å kunne lansere denne på selveste 175-års dagen til Hamar by! 

 • Oppstilling med en Ideal flatbrødpakke i midten, to glassflasker med Hamar julebrus, Vølund kobberkjele, to glassflasker med Juleøl fra Hamar bryggeri og tre sykkelmerker rundt.
  Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeodden

Boklanseringa foregår som nevnt i Pauline Hall-salen i Hamar Kulturhus, og den starter kl. 14.00. Det er selvfølgelig gratis inngang, og vi håper mange vil finne glede i å overvære et bokbad med forfatteren, Magne Rugsveen, og ordfører Vigdis Stensby.. Det blir også musikalske innslag i løpet av arrangementet, og vi tar sikte på å avslutte denne delen av byjubileet ved 15-tida.

 • Fire bøker ligger i vifteform med en femte bok stående oppå. Bøkene har to julebrusflasker og teksten "Gjort på Hamar" på framsida.
  Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeodden

Boksignering og bøker til spesialpris!

I forbindelse med bybursdagen og boklanseringa vil det være mulig å kjøpe boka til spesialpris kr. 299,- (ordinær pris kr. 349,-), og Magne Rugsveen vil sitte og signere bøker til de som ønsker og kjøper denne dagen.

Utsalgssteder:

Etter bybursdagen vil det være mulig å kjøpe boka "Gjort på Hamar" hos
Anno Domkirkeodden
Kirsten Flagstad museum
Norli Gravdahl
Norli Maxi Storsenter
Hamarregionen Turistkontor

Hamarquizen

Helt siden nyttår har Hamars sjetteklassinger jobbet med å bli bedre i lokalhistorie. I samarbeid med blant andre Hamar og Vang historielag har Anno Domkirkeodden utviklet en kunnskapsbase hvor elevene har kunnet lete seg fram til svar på en rekke spørsmål i quizens innledende runde. Før vinterferien hadde alle klassene levert inn sine besvarelser, og Hamarquizens jury hadde en god utfordring i å vurdere og evaluere alle de kreative besvarelsene. 

På selveste bybursdagen 21. mars møtes de fire beste klassene til finaletevling i Hamar Kulturhus fra kl. 10.00, og alle kommunens 6. klassinger er invitert inn som publikum. Så gjenstår det å se hvem som trekker det aller lengste strået og går av med seieren i historiens første Hamarquiz.

 • Logo med blå skrift "Hamar 175 år" i midten av fire "vinger" i hhv. to gulnyanser, to grønnyanser, to rødnyanse og to blånyanser rundt.
  1/1
  Hamar kommune
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2