Morgenkonsert i Hamardomen

Sigurd Hole er nylig tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo, og ønsker å invitere til en ny konsertserie med morgenkonserter i Hamardomen.

Lørdag 27. mars 2021 kl. 10.00 blir det konsert i Aulaen på Domkirkeodden med Mjøsfolk.

  •  (Foto/Photo)
    Ingvil Skeie Ljones

"Markje grønast, sjogen bråna, fjell bli bært og lauve sprætt…"
Vårvise, eller Sæter-reise, av Edvard Storm fra Vågå er skrevet ca. 1770. Den fungerer fortsatt fint som en hyllest og et stort velkommen til årstiden vi er på vei inn i!

MjøsFolk ønsker velkommen til en konsert med sanger fra vår Festkonsert og sanger knyttet til årstiden vi er inne i. Musikken er hentet fra den vokale folkemusikken i Gudbrandsdalen, Hedmarken og Østerdalen. I tillegg er det nyskrevne sanger fra bandet.

MjøsFolk består av Annar By, vokal og gitar, Frode Berntzen, gitar, Margrete Nordmoen, vokal, Solbjørg Tveiten, vokal og Camilla Granlien, vokal og kontrabass.

Velkommen til en hyggelig vårkonsert! 

Lytt til Sæterreise og mer av vår musikk mens du venter på konsert.

Billetter

Voksen kr. 220,-

Billettene kjøpes hos Hoopla

NB:På grunn av smittevern er det viktig at alle billettkjøpere kjøper hver sin billett og oppgir fullt navn og telefonnummer. 

Kommende morgenkonserter på Domkirkeodden

Lørdag 19. juni 2021 kl. 10.00er det planlagt konsert med selveste Arve Tellefsen i Hamardomen!

Tidligere morgenkonserter på Domkirkeodden

Duokonsert med kontrabass og saksofon lørdag 3. oktober 2020 kl. 10.00

Etter en vellykket oppstart med utsolgt solokonsert, gleder Sigurd Hole seg veldig til å ha med saksofonist Trygve Seim til Hamardomen eller Aulaen på Domkirkeodden - alt etter hva temperaturen tillater...

Seim og Hole fant umiddelbart tonen da de møttes på scenen for første gang med Tord Gustavsen og Sigvart Dagsland under Molde Jazzfestival i 2017. Senere har de spilt sammen blant annet i Sigurds trio, og som duo på morgenkonsert i Oslo. Begge har de bakgrunn fra jazzen og en forkjærlighet for musikk fra østlige himmelstrøk. Sammen inviterer de lytteren inn i et stillferdig, vakkert og meditativt rom hvor norske skogers underfundige melankoli møter persiske tepper og tryllefløyter.

Kontrabasskonsert lørdag 22. august 2020 kl. 10.00

Først ut var en solokonsert med Sigurd Hole selv på kontrabass.
Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.
Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.
I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og har fått strålende mottakelse både i inn- og utland.

Følg gjerne Morgenkonsert på Facebook eller hjemmesiden til Morgenkonsert for historikk og oppdateringer.