Morgenkonsert i Hamardomen

Sigurd Hole er tilbakeflyttet til Innlandet fra Oslo og ønsker å invitere til en konsertserie med morgenkonserter på Domkirkeodden.

Lørdag 2. oktober 2021 kl. 10.00 er det morgenkonsert med MjøsFolk i Aulaen

  • Musikkgruppa MjøsFolk i høstlige omgivelser. (Foto/Photo)
    MjøsFolk

Gruppa MjøsFolk består av noen av Innlandets beste folkesangere! Her er det flere som har vunnet Landskappleiken i vokal både en og to og tre ganger! I tillegg komper de seg selv med gitarer, kontrabass og kantele.

MjøsFolk ønsker å presentere nydelig og variert musikk hentet fra hele det store Innlandet. Her blir det mjuke morgentoner og musikk med energi som kan tas med videre inn i helga. Konserten vil bli sydd sammen med historier om musikken og Innlandet, folket og naturen.

MjøsFolk er:
Annar By, Elverum, vokal og gitar
Margrete Nordmoen, Ljørdalen/Ottestad, vokal
Solbjørg Tveiten, Tørvikbygd/Ottestad, vokal
Frode Berntzen, Romedal/Hamar, gitar og vokal
Camilla Granlien, Ringsaker/Lillehammer, vokal og kontrabass

Billetter

Ordinær kr. 200,-
Student og honnør kr 150,-
Barn u. 12 år gratis.

Vi følger gjeldende smittevernregler og vi setter pris på om alle kjøper billett på forhånd hos TicketCo.

Kommende morgenkonserter på Domkirkeodden

  •  (Foto/Photo)

Lørdag 09. oktober 2021 kl. 10.00blir det morgenkonsert med Sigurd Hole trio i Aulaen på Domkirkeodden. 

For første gang inviterer Sigurd Hole sin egen trio til å spille Morgenkonsert! Trioen har spilt på Hamar før, og hadde sin debutkonsert på Hamar jazzklubb tilbake i 2016. Siden den gang har de turnert i både inn- og utland, og gav i 2018 ut albumet Encounters.

Trioens musikk bygger på et åpent og nyskapende møte mellom elementer fra blant annet norsk, indisk, japansk og arabisk tradisjonsmusikk - forankret i et moderne, skandinavisk jazzuttrykk. Det klingende resultatet kan være både lekent og meditativt, og preges av sterke, lyriske melodier i møte med alt fra fengende groover til sakrale, sakteflytende lydlandskap. En unik blanding av østlige og vestlige klanger beskrevet av presse og publikum som en tidløs, vakker og magisk opplevelse.

Hamar Arbeiderblad:"Storslagent" (terningkast 6)
Dag og Tid:"Virtuose musikere i førsteklasses samspill"
UK Vibe: "A genuine magical adventure ... Rich in heritage and inspiring in purpose"

Sigurd Hole trio er:
Jarle Vespestad – trommer
Håkon Aase – fiolin
Sigurd Hole – kontrabass

Vi følger gjeldende smittevernregler, og anbefaler alle å kjøpe billett via TicketCo på forhånd.

Tidligere morgenkonserter på Domkirkeodden

Morgenkonsert i Hamardomen lørdag 21. august 2021 kl. 10.00

Morgenkonsertsesongen startet med konsert for koronafull sal i Hamardomen da Sigurd Hole og Frode Haltli ønsket velkommen med flott samspill.

Lunsjkonsert i Hamardomen lørdag 19. juni 2021 kl. 12.00

Arve Tellefsen og cellistAudun Sandvik har, på tross av at de er henholdsvis Rosenborg- og Brannsupportere, spilt musikk sammen ved flere ulike anledninger. I Hamardomen vil de blant annet spille litt fra Bachs invensjoner (opprinnelig skrevet for klaver, her i arrangement for fiolin og cello) og noen stykker av Ole Bull. De får med seg kontrabassist Sigurd Hole på deler av konserten – og sammen byr de på en urfremføring! Hole, som er en aktiv komponist, har skrevet et helt nytt verk for fiolin, cello og kontrabass spesielt for anledningen. Verket utforsker de rike klanglige mulighetene som finnes i denne litt uvanlige stryketriobesetningen, med spesielt fokus på samspillet med den unike akustikken i Hamardomen.

I tillegg til Tellefsen, Sandvik og Hole møter vi også en duo bestående av sanger Bernt Ola Volungholen og cellist Øyvind Gimse på scenen. De skal fremføre verket «Changing light» av den finske komponisten Kaija Saariaho.

Arve Tellefsen er blant de aller mest kjente nålevende norske musikere. Han har en fantastisk karriere bak seg som solist med ledende orkestre på alle kontinenter, og har spilt med tidens fremste dirigenter. I hjemlandet er han blitt en folkekjær kunstner også gjennom sine unike evner som formidler og sjangeroverskridende musiker.

Audun André Sandviks inderlige spill og lekne fremferd gjør ham til en ettertraktet solist, kammermusiker og cellolærer. Sammen med pianist Sveinung Bjelland har han vekket internasjonal oppsikt gjennom CD´en med sonater av Sjostakovitsj og Rakhmaninov. Audun har ellers virket som solocellist i KORK i en årrekke, og er for tiden solocellist i Det Norske Kammerorkester.

Sigurd Hole er kjent fra en lang rekke samarbeid med musikere og ensembler på tvers av musikalske sjangre, og gitt ut nærmere 50 album med ulike ensembler og turnert verden rundt. De senere årene har han høstet stor anerkjennelse i både inn- og utland for sine to solo kontrabassutgivelser Elvesang og Lys / Mørke. Sistnevnte hadde urfremføring i Carnegie Hall, New York i februar 2020 rett før koronapandemien traff.

Bernt Ola Volungholen er en Norsk operasanger, visesanger, skuespiller og artist. Han kommer fra bygda Vallset, i Stange kommune på Hedemarken. Han har raskt opparbeidet seg til å bli en ettertraktet baryton både internasjonalt og nasjonalt. Han kan allerede se tilbake på flere viktige engasjement i inn og utland. Han debuterte ved Den Norske Opera & Ballett i 2016 som Papageno i Aleksander Mørk Eidems kritikerroste oppsetning av Tryllefløyten.

Øyvind Gimse er en norsk cellist. Han har spilt i Det Norske Kammerorkester fra 1988, og har ellers hatt tilknytning til Kringkastingsorkestret, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Han er kunstnerisk leder for TrondheimSolistene. Han har blant annet samarbeidet med Anne-Sophie Mutter (Vivaldi – Four seasons), og vært med i samtidsmusikk-gruppen ter Jung Sextet og gruppen Canzonettas.

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Flagstad Festivalog konsertserien Morgenkonsert.

Duokonsert med kontrabass og saksofon lørdag 3. oktober 2020 kl. 10.00

Etter en vellykket oppstart med utsolgt solokonsert, gleder Sigurd Hole seg veldig til å ha med saksofonist Trygve Seim til Hamardomen eller Aulaen på Domkirkeodden - alt etter hva temperaturen tillater...

Seim og Hole fant umiddelbart tonen da de møttes på scenen for første gang med Tord Gustavsen og Sigvart Dagsland under Molde Jazzfestival i 2017. Senere har de spilt sammen blant annet i Sigurds trio, og som duo på morgenkonsert i Oslo. Begge har de bakgrunn fra jazzen og en forkjærlighet for musikk fra østlige himmelstrøk. Sammen inviterer de lytteren inn i et stillferdig, vakkert og meditativt rom hvor norske skogers underfundige melankoli møter persiske tepper og tryllefløyter.

Kontrabasskonsert lørdag 22. august 2020 kl. 10.00

Først ut var en solokonsert med Sigurd Hole selv på kontrabass.
Et åpent forhold til musikalske sjangre kombinert med en stadig søken etter nye uttrykksmåter har ledet Sigurd Hole frem til en personlig stemme som både utøver og komponist. Hans første utgivelse i eget navn, solo kontrabassalbumet «Elvesang», ble utgitt i januar 2018 til strålende anmeldelser verden rundt.
Den norske folkemusikken og minimalismen i klassisk musikk er viktige musikalske inspirasjoner, og naturen er en fundamental drivkraft. Musikken besitter en nærmest zen-aktig ro, og inviterer med dette lytteren inn i et dypt lyttefokus.
I februar 2020 kom Sigurds andre solo kontrabassalbum; dobbeltalbumet «Lys / Mørke». Albumet ble spilt inn på øya Fleinvær utenfor Bodø, og har et helt spesielt innslag av samspill med naturlige lyder på øya (vind, fugler, bølger etc). «Lys / Mørke» hadde verdenspremiere i i selveste Carnegie Hall i New York, og har fått strålende mottakelse både i inn- og utland.

Følg gjerne Morgenkonsert på Facebook eller hjemmesiden til Morgenkonsert for historikk og oppdateringer.