Hopp til hovedinnhold

Hamarseminaret 2024

Høgskolen i Innlandet (HINN) og Anno Domkirkeodden inviterer alle historieinteresserte til Hamarseminaret 2024. Årets tema er knyttet til Hamar bys 175-årsjubileum.

NB! Arrangementet har funnet sted

HINN og Anno Domkirkeodden inviterer alle historieinteresserte til Hamarseminaret 2024. Årets tema er knyttet til Hamar bys 175-årsjubileum. Hamarseminaret er gratis og åpent for alle interesserte, og bortsett fra kveldsprogrammet onsdag kreves ingen påmelding til Hamarseminaret.

Høgskolen i Innlandet, campus Hamar (Holsetgata 31), auditorium 1 Hamar
16. – 17. okt. 2024
09.15 – 16.00
  • Gammelt postkort med tegning av domkirkeruinen og Hamars strandlinje, men banner påskrevet "Hilsen fra Hamar" og uleselig håndskriftshilsen.
    1/1
    Anno Domkirkeodden
  • Logo med blå skrift "Hamar 175 år" i midten av fire "vinger" i hhv. to gulnyanser, to grønnyanser, to rødnyanse og to blånyanser rundt.
    Hamar kommune

Om Hamarseminaret

Høgskolen i Innlandet, Fakultet for lærerutdanning og pedagogikk, og Anno Domkirkeodden inviterer alle historieinteresserte til Hamarseminaret, 16.–17. oktober. Seminaret er ment som et årlig arrangement som skal formidle lokal- og regionalhistorie for et bredt publikum. I år er tema knyttet til Hamar bys 175-årsjubileum. Onsdag 16. oktober setter vi søkelyset på byens spennende middelalderhistorie, mens den moderne byhistorien er tema 17. oktober.

Seminaret er støttet av Hamar kommune, og er en del av Hamars 175-årsjubileum.
Arrangementet holdes på campus Hamar (Holsetgata 31), auditorium 1, og er gratis og åpent for alle interesserte. Lunsj begge dager kjøpes i høgskolens kantine.

Onsdag kl. 17.30 inviterer vi til mottakelse på Anno Domkirkeodden. Her vil det være påmelding og en beskjeden deltakeravgift.

Klikk her for å melde deg på kveldsprogrammet.

For øvrig krever Hamarseminaret ingen påmelding. 

Program

Onsdag vil det bli åpningskåseri med Thor Gotaas, før vi dukker ned i den spennende historien til den eneste innlandsbyen i Norge i  middelalderen. Det blir blant annet mulig å få vite mer om de nylig oppdagede bystrukturene som gjemmer seg under bakken på Domkirkeodden, metallurgisk gjenstandspresentasjon, en runde om lov og rett, og mye mer!

Torsdagen er viet "det moderne Hamar" og tar for seg viktige sider av byen utvikling de siste 175 årene. Det blir kvinnehistorie, okkupasjonshistorie, næringshistorie og religionshistorie i tillegg til bokbad - og Hamars egen "datter", Silje Nergaard, deltar både i en samtale om "mitt Hamar" og med kunstnerisk innslag.

  • Høgskolen i Innlandets logo
    1/1
    Høgskolen i Innlandet
Museum24:Portal - 2025.01.29
Grunnstilsett-versjon: 2