Vinterrosen

Julekonsert med Kristin Minde og ensemble i Aulaen på Domkirkeodden torsdag 10. desember 2020 kl. 19.00.

  • Kristin Minde stever og synger på konserten "Vinterrosen". (Foto/Photo)
    1/1
    Kristin Minde

I desember gjennomfører Kristin med band juleturnéen «Vinterrosen» i Norge for andre år på rad. Repertoaret er julesanger, oversatte engelske carols, religiøse folketoner og nyskrevne julesanger av Kristin.

Med a capella folketoner til kjente julesanger i ny drakt. Fra drivende spilleglede på strengeinstrumenter, flygel, og korsanger til krystallklare og neddempede arrangement, skreller denne konserten ned til selve kjernen i julens mysterium.

Lydbildet går fra nedstrippet og undrende til drivende up - tempo med samspill på strengeinstrumenter, flygel og korsang.

Utøvere

Kristin Minde: stev, sang, piano
Erlend Viken:fele/hardningfele
Espen Tappel: gitarer/lapsteel
Andreas Haga: kontrabass
Anne Kristine Aadnesen og Rak Marie Hatløy Sætre: sang
Jon Anders Aagard: lyd og lys

  • 1/1

Platen «Vinterrosen» er spilt inn i Vestre Aker kirke i Oslo, hele platen ble spilt inn på en uke som et dogmeprosjekt, der alt er så å live spilt inn. I løpet av en uke skjedde alt, musikere, sanger, kor - alt var gjort i løpet av en intens og inspirerende uke. Albumet består av 12 kjente og mindre kjente salmer, folketoner og egenkomponerte sanger laget av Kristin Minde. Tittelkuttet "Vinterrosen" er en nyskrevet sang av Kristin.