Vandring i Kristin Lavransdatters spor

Få innsikt i en av de fineste kjærlighetshistorier i norsk litteratur; triologien om Kristin Lavransdatter. Vandringer i regi av Pilegrimssenter Hamar 29. august og 26. september 2021.

Planlagt vandring 18. april 2021 er dessverre AVLYST

  •  (Foto/Photo)
    Dag Fonbæk, VG

Forteller Kirsti Hougen tar oss med på en reise på flere plan gjennom Kristin-skikkelsens livsdrama i middelalderen.

Program

Dagen starter kl. 13 på Pilegrimssenter Hamarog er lagt opp som en rundtur.

I Hamardomen på Domkirkeodden får vi høre om Kristin Lavransdatters møte med middelalderkatedralen som ung på 1300-tallet, hentet fra beskrivelsen i «Kransen».

Inne i en av de gamle bygningene på Hedmarkstunet, forteller Kirsti fra boken "Husfrue" om forholdet mellom Kristin og faren og om hennes tunge botsvandring til Nidaros.

Ved ruinene av Korskirken, får vi høre om Kristins erkjennelser og hennes livs avslutning med utgangspunkt i den siste boken i triologien; "Korset".

Turen avsluttes med kåseri om motivene til den moderne pilegrimen. Du vil også bli nærmere kjent med Sigrid Undsets nære forhold til Hamar.

Vandringen starter kl. 13.00 på Pilegrimssenter Hamar og varer i cirka tre timer. Distanse cirka 1,5 kilometer. Husk gode sko.

Pris kr. 500,- som inkluderer:

- Historisk vandring, ved  Kirsti Hougen.
- Inngang Domkirkeodden og Hamardomen.
- Pilegrimssenter Hamar, «Pilegrim før og nå», ved Tone Stræte
- Servering av pilegrimskake, kaffe/te

Påmelding


Påmelding til Pilegrimssenter Hamar: tlf. 474 78 266 eller på e-post, eller til Bente/ Mat- og turglede: tlf. 912 41 229 eller på e-post.