Hopp til hovedinnhold

Anton & Bergnissen: Kampen om Jula

Utendørs førjulsteater på Utescena på Domkirkeodden spilles kl. 15.30 og 18.00 den 3. 9. og 10. desember 2023.

For tredje år på rad inviterer Glennis produksjon til utendørs familieteater på Utescena på Domkirkeodden.

 • Middelalderkledd adelsmann og nissekone med strikkejakke ser ned på en person med blå bukser og rødt, langt skjerf når vedkommende sklir seiersaktig framover på kne i snøen.
  Glennis Productions

Julenissen på Hedmarken er død og Bergnissene krangler om hvem av dem som skal bli den nye Julenissen. Mens nissene krangler, lusker Gråvettene i skyggene. De har sett sitt snitt til å prøve å ta over julen, nå som det ikke er noen Julenisse som kan stoppe dem. Midt oppi dette ramler Anton, som er fortvilet over at folk har sluttet å bry seg om jula og at ingen tror på nisser lenger. Anton treffer på Bygdebergsnissen Ulrik, som forteller om hva som foregår med nissene. Anton og Ulrik blir gode venner og bestemmer seg for å samarbeide.

Men kan de redde jula fra vettene?

 • Røslig nissemann med rød lue, skjegg og islender sitter framoverlent og snakker med en sjeggete mann med grønn strikkelue.
  1/2
  Glennis Productions
 • Vinterkledde ungdommer danser med store bevegelser i snøen.
  2/2
  Glennis Productions

“Anton og Bergnissen- Kampen om jula!” er et scenekunstprosjekt for og med barn og ungdom som ligger i krysningspunktet mellom hel-profesjonell oppsetning og lokalt amatør-teater. Nøkkelpersonene i produksjonen er profesjonelle utøvere for å holde både rammene rundt og det kunstneriske nivået høyt, mens de fleste av utøverne er lokale ildsjeler.

Bergnissen står i nederste venstre hjørne med tre av stykkets øvrige personer i de tre andre hjørnene og selve Julenissens slede i silhuett foran månen i midten.

Billetter


Ordinær kr. 300,-
Student/ honnør kr. 200,-
Barn kr. 200,- 
Ledsager gratis
Alle priser inkl. avgift.

Billetter kan forhåndskjøpes online.

En nisse med rød lue og en gutt med grå lue ser utfordrende på hverandre.

Praktisk info:


Forestillingen er utendørs og det kan jo bli litt kjølig i desember, så ha på dere varme klær og gjerne et sitteunderlag eller pledd å sitte på. 

Det vil være salg av pepperkaker, varm saft og kaffe før forestilling til inntekt for foreningen.
Publikum velger selv hvor mye de vil VIPPSE som støtte.
Det er også lov å ta med eget medbrakt mat og drikke til forestillingen!

Dette er en Glennis™ produksjon:

Produsent: Nordengen Underholdning AS
Manusforfatter: Glenn T. Nordengen
Regi: Glennis
Koreograf: Julie Schartum Dokken
Koreografi: Guro Kristiansen, Julie Schartum Dokken & Per Golten Tellnes
Lyd&Lys: LGS Lyd og Lys

 • En nisse i islendergenser, en mann med skyggelue og rødt skjerf, en skummel nisse med grå lue og ei jente med svart strikkelue omkranser teksten "Anton og Bergnissen - Kampen om jula av Glenn Terje Nordengen, Domkirkeodden, 3.-10. desember". Samarbeidspartnerne er presentert med logo: Glennis Produksjon, Mjøsskjegg, Anno Domkirkeodden, Innlandet fylkeskommune, AnotonSkogen scenekunst og Nordengen produksjoner.
  1/1
  Glennis Productions