Pannekaker

Pannekaker uten egg eller med egg? Valget er ditt.

Oppskriftene er tatt fra boken Matlære - kokebok for barneskolen (1919) av Inga Høst (forhenværende skolekjøkkeninspektrice) og Ingeborg Milberg (skolekjøkkenlærerinde) ved Kristiania Folkeskole.

  • Pannekaker som er rullet og lagt på tallerken. (Foto/Photo)
    1/1
    Pixnio

Pannekaker uten egg

2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ss sukker
1/2 ts kanel eller kardemomme
2 - 2,5 dl skummetmelk
1 ss margarin eller smult

Pannekaker med egg

2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 friskt eller tørket egg
2,5 dl skummetmelk
1 ss margarin eller smult

Slik gjør du:

Lag røre ved å blande våte ingredienser og tørre ingredienser hver for seg før du rører dem sammen, og la den stå en stund for å svelle.

Varm stekepannen, ha i 1 ss margarin eller smult og smelt det, drei pannen så den blir godt smurt.

Hell så mye røre i pannen at bunnen blir dekket.
Stek kaken over svak varme.
Rør den ikke før den er stiv.
Vend den når den er gulbrun, og stek den på andre siden.

Brett sammen og legg den på flatt fat.