Hopp til hovedinnhold

"Sotte Charlotte"

Oppskrift på middag med kalvekjøtt, anbefalt av Mathilde Schønberg for den første fredagen i mai.

Oppskriften er hentet fra boken Frk. Schønbergs kokebok for hver dag i aaret

Ingredienser

2,5 - 3 kg kalvestek eller bog
50 g mel
50 g støtte kavringer eller brød
1,5 ts salt
1/2 ts ingefær
100 g smør
3/4 ltr kokende vann

Slik gjør du:

Vask kalvekjøttet.
Bland kavring, mel og salt.
Skjær kjøttet i tynne skiver og bank dem godt.
Vend stykkene i melblandingen og brun dem pent i smøret.

Ha alt opp i en gryte, ha i kokende vann til det så vidt står over kjøttet.
Ha i ingefæren, og la det koke under lokk i omtrent en time, til kjøttstykkene er møre og sausen jevn.

Servering

Frøken Schønberg angir ikke tilbehør til denne kjøttretten, så her er det opp til den enkelte. Man kan velge tradisjonelt tilbehør med kokte poteter og grønnsaker, eller kanskje prøve med kokt ris og salat?

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1