Oppskriften er hentet fra boken Frk. Schønbergs kokebok for hver dag i aaret.
Ingredienser
2,5 - 3 kg kalvestek eller bog
50 g mel
50 g støtte kavringer eller brød
1,5 ts salt
1/2 ts ingefær
100 g smør
3/4 ltr kokende vann
Slik gjør du:
Vask kalvekjøttet.
Bland kavring, mel og salt.
Skjær kjøttet i tynne skiver og bank dem godt.
Vend stykkene i melblandingen og brun dem pent i smøret.
Ha alt opp i en gryte, ha i kokende vann til det så vidt står over kjøttet.
Ha i ingefæren, og la det koke under lokk i omtrent en time, til kjøttstykkene er møre og sausen jevn.
Servering
Frøken Schønberg angir ikke tilbehør til denne kjøttretten, så her er det opp til den enkelte. Man kan velge tradisjonelt tilbehør med kokte poteter og grønnsaker, eller kanskje prøve med kokt ris og salat?