Hopp til hovedinnhold

"Spring is Awakening"

Nivalis Barokk ønsker velkommen til klassisk vårkonsert med Lorenzo Coppola på klarinett og musikalsk ledelse i Aulaen på Domkirkeodden torsdag 27. april 2023 kl. 19.00.

  • Et stilisert tre med ett blad står til venstre for to strykere og to treblåsere som stikker opp av gresset. Teksten "Spring is Awakening" står over.
    Nivalis Barokk

Nivalis Barokk har gleden og æren til å få tilbake Lorenzo Coppola som kunstnerisk leder og solist etter forrige suksess i 2018 med Mozarts klarinettkonsert og Haydn jaktsymfoni. Denne gang står Haydns berømte symfoni no 70 og Rossini Introduzione, tema e variazioni med Lorenzo som solist på programmet. Dessuten to nyskrevne verk: Silvan Loher Correspondances med Guro Hjemli som sopran, og av Henrik Strindberg et verk for clarinet d'amore og barokkstrykere.

Lorenzo Coppola

Lorenzo Coppola er en av vår tids fremste utøvere på historiske klarinetter. Han studerte med Eric Hoeprich i Haag Koningklijk Conservatorium (Nederland) mellom 1991 og 1995. Siden 2004 har han vært professor ved Escola Superior de Música de Catalunya i Barcelona (Spania). Han arbeider med flere grupper som spiller på historiske instrumenter, inkludert Freiburger Barockorchester, et orkester uten dirigent, som spesialiserer seg på klassisk og tidlig romantisk repertoar. Denne erfaringen førte ham til å lede workshops hvor han deler koder og historiske strategier for håndtering av øvelser og konserter uten dirigent. Lorenzo Coppola har gjort innspillinger med ulike grupper som Ensemble Zefiro, Ensemble Philidor, den Kuijken Quartett, Freiburger Barockorchester for plateselskapene som Harmonia Mundi, Callyope, Astree-Auvidis, Challenge, og Sony.

Konserten vil finne sted den 26.4. i Forstanderskapssalen på Sentralen i Oslo og den 27.4. i Aulaen på Domkirkeodden i Hamar.

Konserten støttes av Kulturdirektoratet og Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelsen