Oppskriften er hentet fra Ingrid Espelid Hovig: Den nye smårutete kokeboken
Ingredienser
1,5 - 2 liter frisk eller dypfryst nesle
vann
1 ts salt pr. liter vann
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 liter buljong (terning + forvellingsvann)
(1 dl melk eller fløte)
1/2 ts salt
1-2 krm pepper
finklippet gressløk
Slik gjør du:
Skyll neslen godt.
Forvell neslen i 10 minutter i lettsaltet vann.
Hakk eller mal neslen.
Smelt smør eller margarin i en kjele.
Rør inn hvetemelet.
Spe med buljong.
Bland eventuelt inn litt melk eller fløte som vil gi suppen en mild, fin smak.
Legg i den forvellede og hakkede neslen.
La suppen småkoke et par minutter.
Smak til med salt, pepper og eventuelt gressløk.
Server suppen med et halvt kokt eller forlorent egg i hver suppetallerken.