Hopp til hovedinnhold

Neslesuppe

Neslesuppe er en perfekt suppe å lage eller forberede om våren når neslene er små, men man kan også høste toppskudd og koke gjennom hele sommeren.

Oppskriften er hentet fra Ingrid Espelid Hovig: Den nye smårutete kokeboken

  • Neslesuppe med halvt egg servert i rustikk keramikkskål.
    1/1
    Ole Husby | Flickr.com

Ingredienser

1,5 - 2 liter frisk eller dypfryst nesle
vann
1 ts salt pr. liter vann
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 liter buljong (terning + forvellingsvann)
(1 dl melk eller fløte)
1/2 ts salt
1-2 krm pepper
finklippet gressløk

Slik gjør du:

Skyll neslen godt.
Forvell neslen i 10 minutter i lettsaltet vann.
Hakk eller mal neslen.

Smelt smør eller margarin i en kjele.
Rør inn hvetemelet.
Spe med buljong.
Bland eventuelt inn litt melk eller fløte som vil gi suppen en mild, fin smak.

Legg i den forvellede og hakkede neslen.

La suppen småkoke et par minutter.
Smak til med salt, pepper og eventuelt gressløk.

Server suppen med et halvt kokt eller forlorent egg i hver suppetallerken.

Museum24:Portal - 2024.11.12
Grunnstilsett-versjon: 2