Hopp til hovedinnhold

Løtenbygningen

Helt nede ved vannet i Rosenlundvika ligger det som på museet blir kalt "Løtenbygningen". Denne bygningen ble oppført som prestebolig i Løten 1706 etter en brann på prestegården. Tidligere har bygningen hovedsakelig vært brukt til kunstutstillinger og som lokale for skoleformidling, men fra og med våren 2014 har det også vært mulig å leie huset til møter, selskaper eller andre arrangementer.

 • Løtenbygningen er et stort, rødmalt trehus i to etasjer som ligger idyllisk til helt nede ved Mjøsa.
  Anno Domkirkeodden

I Løtenbyningen er det flere rom av ulik størrelse både i første og andre etasje. Takhøyden oppe er noe lav, de to hovedrommene er møblert med langbord og benker, øvrige rom er relativt spartansk møblert.

 • Løtenbygningen har flere rom; i sørenden ligger et blåmalt rom med vedovn og mange smårutete vinduer som slipper inn dagslys. Møblert med langbord og benker.
  1/2
  "Blårommet" ligger i sørenden av lokalet og har mange vinduer med smårutete glass som slipper sollyset inn. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen har flere rom, og det rosamalte i nordenden har best akustikk. Møblert med langbord og benker, to vinduer med små ruter som gir utsikt over Mjøsa og museumsparken, og mange spotlighter i taket, noe som gjøre rommet velegnet til utstilling.
  2/2
  "Rosarommet" ligger i nordenden av bygget. Her er det ingen vinduer på langveggen, og godt med spotbelysning i taket. Anno museum Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen

Det er i hovedsak første etasje som egner seg til selskapeligheter, særlig vil det være rommet lengst sør i bygningen - det såkalte "blåromomet" - hvor man kan dekke til selskap med benker og langbord. Men huset er også egnet for møter eller seminarer der det er ønskelig med flere mindre grupperom, og hele bygningen byr på en fredelig og hjemmekoselig atmosfære med muligheter for fyr på peisen eller i vedovnen.

 • flere rom med plass til 15-30 personer
 • langbord og benker er standard møblering, stoler kan settes inn
 • mulighet for prosjektor og lerret
 • kjøkken med komfyr, kjøleskap og fryseskap, og med mulighet for smørelunsj, enkel anretning o.lign.
 • innlagt strøm, varmt og kaldt vann, toalett i 2. etasje
 • Løtenbygningen har et romslig kjøkken med umalte vegger av laftet tømmer og panel, blåmalt kjøkkeninnredning og hvitevarer.
  Kjøkkenet har kjøleskap, fryser og komfyr i tillegg til oppvaskkum med varmt og kaldt vann. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen

Vi anbefaler leietaker å besiktige lokalet før leiekontrakt inngås nå i oppstarten, men vi ser for oss at det kan dekkes til cirka 30 personer i "blårommet".

 • Løtenbygningen har flere rom, blant annet et rom med langbord og benker og en stor peis i hjørnet. Dette rommet binder sammen "blårommet" i sørenden av bygget, kjøkkenet og gangen. Den store peisen er hvitmalt, veggene beiset panel, golvet av brede planker og møblene ellers er trehvite.
  1/6
  Peisestua utenfor kjøkkenet. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen er i to etasjer, og fra den store gangen med ubehandlede, laftede tømmervegger går ei bratt tretrapp med gelender opp til andre etasje. Fra gangen ser man inn i peisestua.
  2/6
  Trappa opp til andre etasje er dessverre litt bratt og gammel. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen har stor, hvitmalt hjørnepeis i et rom utenfor kjøkkenet. Ubehandlede, laftede tømmervegger.
  3/6
  Hjørnepeisen er til høyre for kjøkkendøra. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen har en stor sal i andre etasje. Her er veggene malt gule og golvet grått. De smårutete vinduene slipper inn stemningsfullt dagslys, og har ei smal heklekappe øverst. Det står et stort bord og en vedovn i rommet, ellers er det nokså umøblert.
  4/6
  Salen i andre etasje er romslig, men har lav takhøyde. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen har en stor gang med noe elektrisk spotbelysning i taket, og et stort, blåmalt gammelt skap i tillegg til noen gamle bord som møblering.
  5/6
  Spotbelysning i taket i gangen gir en fin glød til tømmerveggene. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Løtenbygningen har mange rom, her vises stua utenfor kjøkkenet: litt mørke, laftede tømmervegger, blåmalte dørkarmer, et dekormalt, gammelt skatoll og trehvitt langbord med benker ved, og ei gammel parafinlampe omgjort til elektrisk lys over.
  6/6
  Peisestua er på mange måter husets knutepunkt. Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen
 • Et gammelt, rustent låseskilt med pil-/ hjertfasong og intakt nøkkel.
  Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen

Alt av duker, lysestaker, servise, glass, bestikk mm. besørges av leietaker.

Løtenbygningen har kapasitet til omlag 30 stk. hvis alle skal bespies i samme rom, ellers er det flere store rom der.

 • Smårutete vindusglass slipper sollyset inn slik at det dannes flotte skygger på tregolvet i Løtenbygningen.
  Anno Domkirkeodden / Geir Ove Andreassen

Priser 2024

Hverdager i kontortida (08.30-15.30): kr. 2.000,-
Kveldstid samt helg og helligdager: kr. 4.500,-
Weekendleie (fredag kl. 15.00 - søndag kveld): kr. 8.500,-
Påfølgende dag 50 % i leie.

Leieperioden er normalt fra kl. 09.00 - kl. 03.00 påfølgende dato om ikke annet avtales (weekendleie fredag kl. 15.00 - søndag kl. 23.30).

Alle priser inkluderer sluttvask.

Betaling  skjer helst med kort, vipps eller kontanter ved levering av nøkkel, men vi kan også sende faktura.

På grunn av utfordringer i forhold til oppvarming og vanntilførsel, er Løtenbygningen dessverre ikke tilgjengelig for leie i perioden 1. november til 1. april.

Utleiehåndbok for Løtenbygningen

Det er utarbeidet en utleiehåndbok som alle våre leietakere plikter å sette seg inn i. Denne permen deles ut sammen med nøkkel, og den finnes i skapet på kjøkkenet samt her på nettet.

Utleiehandbok_for_Ltenbygningen.pdf

 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2