Konsert med Den norske studentersangforening + Defrost Youth Choir

Velkommen til nydelig korkonsert i Hamardomen lørdag 28. mai 2022 kl. 19.00!

  • Den norske studentersangforening foran Stortinget. (Foto/Photo)
    Den norske studentersangforening

Denne sommeren reiser Den norske Studentersangforening (DnS) og dirigent Marit Tøndel Bodsberg på en etterlengtet Innlandet-turne. Etter to år i et koronastengt kulturliv yrer sangerne etter å igjen få synge for publikum, denne gangen i Sør-Fron, Gjøvik og Hamar. Turneen avsluttes i fantastiske Hamardomen, hvor Studentersangforeningen har alliert seg med Defrost Youth Choir, ledet av Thomas Caplin. Sammen inviterer korene til en storslagen avslutning på Innlandet-turneen med kormusikk fra både nært og fjernt. Velkommen!

Den norske Studentersangforening (DnS) ble stiftet i 1845 og er Norges eldste kor, samt Universitetet i Oslos offisielle mannskor. Koret medvirker derfor ved Universitetets akademiske festligheter i utstrakt grad. Samtidig som DnS er en forening som forvalter den rike musikalske tradisjonen fra nasjonalromantikken, er foreningen også blant verdens ledende mannskor. Koret er for tiden rangert som Nordens beste mannskor av Interkultur, etter at koret vant både klassen for mannskor og sakral sang på Anton Bruckner-korkonkurransen i Linz, Østerrike sommeren 2017. Koret er også på listen av de hundre beste korene i verden uansett klasse. 

  • Defrost Youth Choir: jentene har lette, flagrende lakserøde kjoler og guttene har svart bukse, hvit skjorte og slips som matsjer jentenes kjoler. (Foto/Photo)
    Defrost Youth Choir

Defrost Youth Choir er kanskje Norges fremste ungdomskor. Medlemmene rekrutteres på Hedmarken og er mellom 14 og 25 år gamle. Defrost har vunnet gull i internasjonale konkurranser siden 2012, men er kanskje mest kjent for sin evne til å bevege publikum. Dirigent siden korets grunnleggelse i 2011 er Thomas Caplin, dosent i korledelse ved Høgskolen i Innlandet.

  • DnS sin dirigent, Mari Tøndel Bodsberg, foran koret sitt - Den norske studentersangforening. (Foto/Photo)
    Lars Erik Jordet

Marit Tøndel Bodsberg har sin utøvende bachelorutdannelse fra Musikkonservatoriet i Kristiansand, hvor hun tok fordypning i komposisjon, sang og fløyte. I 2005 ble hun, som eneste student, tatt opp til masterstudiet i dirigering ved Norges musikkhøgskole i Oslo, hvor hun avsluttet sine studier våren 2008. I disse årene var hun også Grete Pedersens assistent i Det Norske Solistkor. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler foruten Det Norske Solistkor, blant andre Oslo Kammerkor, Musikkhøgskolens Kammerkor, Vocal Art, Gjøvik Sinfonietta, RingsakerOperaen, Norges Ungdomskor og Kvindelige Studenters Sangforening (KSS). Fra høsten 2017 er Bodsberg også universitetslektor i dirigering ved Norges musikkhøgskole.

Bodsberg har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale konkurranser med sine kor. Høsten 2012 ble hun tildelt Dirigentprisen under Norgesmesterskapet for kor, basert på hennes prestasjon med Kvindelige Studenters Sangforening. Hun mottok også dirigentprisen under konkurransen Canta del Mar Barcelona høsten 2015, da hun konkurrerte med Vestoppland Kammerkor, samt tilsvarende pris i Anton Bruckner-konkurransen i Linz sommeren 2017, sammen med Den norske Studentersangforening.

Billetter

Voksen kr. 325,-
Student kr. 250,-
Barn kr. 150,-

Forhåndssalg via TicketCo.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.