Kirsten Flagstad Festival 2022

I år flytter hele festivalen ut til oss på Domkirkeodden. Klikk på bildet under for å komme til festivalens hjemmeside.

 • Kirsten Flagstad festival 2022 (Foto/Photo)
  1/1
  Kirsten Flagstad festival

Purriot og bronsehesten

Flagstadfestivalen setter i år opp sin versjon av barneoperaen Purriot og den forsvunne bronsehesten.
Operaen har libretto av Bjørn F. Rørvik og musikken er komponert av Gisle Kverndokk. 

Operaen handler om mesterdetektiven Purriot streben etter å løse nok en vanskelig sak. Hans kone, Paprika, skal spille dronningen i et historisk spel i Hurlum der de bor. Men under prøvene blir en gammel og verdifull bronsehest borte, og Purriot blir tilkalt. Utfordringene står i kø, og det blir ikke bedre av at politiinspektør Gurk spiller kongen i spelet.

Flagstadfestivalen samarbeider bredt om vår versjon. Solistene er fra kulturskolene i Hamar, Løten, Stange Elverum og Ringsaker som samarbeider med profesjonelle voksne sangere. Orkesteret består av lærere og elever ved Hamar kulturskole, og operakoret er Storhamar blandede kor. En produksjon som blander barn og voksne, elever, amatører og profesjonelle mot et felles mål: en unik fortelling til publikum i alle aldre

.Denne forestillingen hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten støtten vi har fått fra Sparebankstiftelsen Hedmark!

For å se denne delen av festivalprogrammet kan du kjøpe festivalpass eller lørdagspass. Forestillingen på torsdag er gratis for alle!

Mestermøte ætter Mjøskanta

 • Kirsten Flagstad ses i helfigur profil fra venstre. (Foto/Photo)
  Kirsten Flagstad museum

Årets åpningskonsert markerer at det er 93 år og 2 dager siden Kirsten Flagstad rolledebuterte som Elsa i Lohengrin og kveldens program skal være inspirert av nettopp, Lohengrins Svaner.

Med Bernt Ola Volungholen som konferansier byr vi på romantisk musikk i tilsvarende omgivelser. Festivalstemning, celebre gjester og glimt i øyet.

Om vi er heldig kommer også Mjøsas Hvite svane duvende forbi i sommerkvelden?
Dirigent Øyvind Gimse og Innlandet Sinfonietta.

Kveldens solister: Rupert Enticknap, Kjetil Støa, Cecilia Lund Tomter.For å se denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller torsdagspass

Hans og Grete

Husker du Opera på Gregers i gamle dager?

Med Hans og Grete tar vi konseptet tilbake. Her forventes god stemning, fantastiske sangere og utrolige overraskelser!Gunnar Andor Nieland er syngende regissør for operastuntet 2022 og har fått med seg Ingeborg haugvik Francke.

Maria Dale Johannesen som Hans, Mikkel Fjeld Skorpen som Heksa og Sassaya Chavalit som MorenFor å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller torsdags eller lørdagspass

Sur la mer

 • Damekor (Foto/Photo)
  Kirsten Flagstad festival

Med Mjøsa som bakteppe inviterer vi til en konsert med Den Norske Operas Damekor hvor du kan la musikken og stemmene ta deg med til havet og sommeren!

Damekoret inviterer til konsert med verker på fransk, fra 1800-tallet og fram til i dag.

Medvirkende:
Operakorets damestemmer
Vokalsolister fra Operakoret
Kelly Sohyoung Lee, fiolin
Gábor Nagy, klaver, harmonium
Martin Wettges, dirigent

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller fredagspass

OBOS gallakonsert med Marinemusikken

 • Marinemusikken foran slottet (Foto/Photo)
  Kirsten Flagstad festival

Det er en stor glede å kunne dele at Marinemusikken med Dirigent Cathrine Winnes Trevino spiller opp på Obos Gallakonsert 2022 fredag 17. juni.

Vi kroner konserten med Førsteprisvinner fra Lauritz Melchior International singing competition 2020 Margrethe Fredheim. Hun ledsages av Kjetil Støa, Per Arne Glorvigen og Bernt Ola Volungholen som byr på storslått musikk på den store scenen på Domkirkeodden. Dette blir en magisk opplevelse i Mjøskanten du ikke kan gå glipp av.

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller fredagspass.

Bjarte Eike and the ale house sessions

 • Bjarte Eike and the ale house sessions (Foto/Photo)
  Kirsten Flagstad festival

Fredag 17. juni spiller Bjarte Eike & The Alehouse sessions opp til en herlig festkveld!

Høy seidelføring, topp stemning og Barokk`n Roll med en av Gjøviks store sønner, Bjarte Eike. Alehouse sessions har høstet lovord i inn og utland og er ett fyrverkeri av en konsert/show/forestilling. Kjært barn har mange navn.

Lyst til å høre barokkmusikk på en litt annen måte? Lei lange resitativer og kjedelige arier? This is it! Husk noe godt i glasset!

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller fredagspass.

Frida Ånnevik

 • Frida Ånnevik (Foto/Photo)
  Kirsten Flagstad festival/ Frida Ånnevik

Fredag 17. Juni:

Etter mange konserter gjennom de siste 2 årene spiller Frida i 2022 kun et knippe utvalgte festivaler landet rundt i sommer. Og Fredag 17 Juni kommer hun til Hamar og Kirsten Flagstad Festival.

Hun og bandet tar publikum med inn i en verden med sterk musikalsk nerve, og fremfører låter fra Fridas utgivelser.

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det er blitt fem egne plater, mange konserter, fine samarbeid og uventa svinger. Jubileet ble kronet med en digital konsert av førsteplata «Synlige hjerteslag» på Frida sin hjemmebane.

Gjennom pandemiens år i 2020 og 2021 har Frida & hennes musikere turnert landet rundt på scener ute og inne, festivaler, tre-fire Rockefeller konserter, Sentrum Scene, og mye mer. 

Da alt ble snudd litt på hodet med hjemmekontor i 2020, fant Frida sammen med kollega Chris Holsten og de laget en norsk versjon av verdenshiten «If The World Was Ending» (JP Sax / Julia Michaels). På norsk ble den «Hvis verden» og teksten traff en dyp nerve hos publikum i alle aldre der vi satt land og strand rundt med hjemmeundervisning, hjemmekontor, uten klemmer, lite sosial omgang og følte at verden raste litt sammen. Låten er hittil strømmet mer enn 18 millioner ganger og i februar ble «Hvis verden» kåret til Årets låt på Spellemannprisen 2020.

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller fredagspass.

Lunsjkonsert i Hamardomen med Bernt Ola Volungholen, Sigurd Hole, Rupert Enticknap og Jonas Nordberg

For andre år på rad ønsker Sigurd Hole velkommen til lunsjkonsert i Hamardomen under Flagstadfestivalen. På programmet står blant annet en urfremføring av et helt nytt verk av Hole, skrevet for en duo bestående av ham selv på kontrabass og operasanger Bernt Ola Volungholen. Verket tar utgangspunkt i et kort vers av poeten Rumi, og drar med dette en interessant historisk linje fra det gamle bispesetet ved Mjøsas bredder til middelalderens Persia.

Konserten vil også inneholde soloinnslag fra flere av musikerne - og kanskje får publikum oppleve alle fire på scenen samtidig? 

Vel møtt til en vakker og klanglig utforskende konsert med både ny og gammel musikk i Hamardomen!

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festival pass eller lørdagspass.

Petite messe solenelle

I Samarbeid med RingsakerOperaen har vi den glede å presentere Rossinis vakre messe slik Rossini har skrevet den for: piano, harmonium, solister og kor.

Lørdag 18 Juni tar RingsakerOperaens dyktige operakor turen til festivalen og deler en vakker messe med oss.
Dette blir en stor opplevelse i store omgivelser og vi ser frem til å dele denne herlige kvelden med dere.

Dirigent: Liv Astrid Dahl
Sopran: Magnhild Korsvik
Mezzosopran: Astrid Nordstad
Bass: Eirik Roland Egeberg-Jensen
Tenor: Mikkel Skorpen
Pianist: Lina Braaten
Harmonium: Anders Hovind

For å få med deg denne delen av festivalprogrammet kan du enten kjøpe festivalpass eller lørdagspass.

BILLETTER OG DAGSPASS/ FESTIVALPASS


kjøpes digitalt hos Eventim.