Hopp til hovedinnhold

Kaffefromage

En deilig dessert som Mathilde Schønberg anbefalte til søndagsmiddagen den tredje uken i mai.

Oppskriften er hentet fra boken Frk. Schønbergs kokebok for hver dag i aaret

  • Kaffefromasj er en lys og lekker dessert som kan serveres som her; i små stettskåler av lysegrønt glass, og med gjøksyre som pynt.
    1/1
    Geir Ove Andreassen | Anno Domkirkeodden

Ingredienser

1/2 ltr kremfløte
150 g sukker
1,25 dl sterk kaffe
15 g gelatin (tilsvarer 5 strøkne ts gelatinpulver eller 9-10 plater)

Slik gjør du:

Visp fløten stiv.
Ha i sukkeret og kaffen.
Tilsett til slutt den vaskede, oppløste gelatinen.

Hell blandingen i en form som er skylt i kaldt vann.
Hvelv formen over på et fat når den er stiv.

Passer til 6 personer.

Museum24:Portal - 2024.10.30
Grunnstilsett-versjon: 2