Jul i Løtenbygningen

Lørdager og søndager kl. 12-16 i perioden 4.-19. desember 2021 ønsker vi velkommen til skikkelig førjulskos i Løtenbygningen.

Julebutikk

 • (Foto/Photo)
  Geir Ove Andreassen / Anno Domkirkeodden

Vi flytter julebutikken fra hovedinngangen og inn i "rosarommet". Her vil det være mulig å få kjøpt julegaver, julepynt og interiør litt utenom det vanlige - akkurat som det pleier å være her på Domkirkeodden før jul.

Mer info kommer...

Grøtkafé

 • (Foto/Photo)
  Domkirkeoddens fotoarkiv

Domkirkeoddens Venner fyrer i peisen og selger julegrøt, saft og kaffe. Dette kan være en fin stopp når du er ute på tur, en pause i førjulsstria, mor og far kan slappe av mens de håpefulle deltar på juleverksted osv.

Minijulemarked

 • (Foto/Photo)
  Domkirkeoddens fotoarkiv

Vi har invitert trofaste markedsfolk fra tidligere års "Jul i Borggården" til å komme og selge de flotte produktene sine. Det blir 2-3 markedstilbydere hver helg, så utvalget vil variere noe. 

Mer info kommer...

Juleverksted

 • (Foto/Photo)
  Geir Ove Andreassen

Det blir flere ulike juleverkstedsaktiviteter for både små og store disse tre helgene før jul. Her vil det være begrenset antall plasser og behov for forhåndskjøp av billetter. Prisen vil variere litt etter varighet og omfang, se lenger ned på siden.

Bakeverksted

 • (Foto/Photo)
  Geir Ove Andreassen

Lørdagene 4. og 11. desember 2021 blir det bakeverksted for barn i stedet for juleverksted. Her vil små bakere få lov til å lage sine egne julekaker som de får ta med hjem - enten som ekstra førjulskos, eller kanskje kan de bli en hyggelig julegave til besteforeldre..? Passer for barn fra 6 år og oppover som kan være alene uten en voksen.

Kanefart og andre aktiviteter

 • (Foto/Photo)
  Domkirkeoddens fotoarkiv

Alle tre helgene er det mulig å få sitte på en runde med hest og vogn for en liten slant. Turen vil gå blant de koselige tømmerbygningene i museumsparken.

 • "Storhamarlåven - et historisk konglomerat, Sverre Fehns design og arkitektur" er en bok som ble utgitt av Anno Domkirkeodden i 2021 (Foto/Photo)
  Linda Fredriksberg / Anno Domkirkeodden

Lørdag 4. desember kl. 13.00 blir det boklansering i grøtkaféen! Laila Grastvedt forteller om boka si "Storhamarlåven - et historisk konglomerat. Sverre Fehns design og arkitektur" som ble utgitt i sommer.

Kl. 13.45vil det være mulig for de som ønsker å bli med på en arkitekturomvisning i Storhamarlåven med Laila Grastvedt som guide. Billetter kan forhåndskjøpes her, eller betales i julebutikken. Maks 30 plasser!

 • Aud Jovall på toppen av et høyt fjell. (Foto/Photo)
  Privat

Lørdag 11. desember kommer Aud Jovall til grøtkaféen. Her vil hun fortelle om sin nye bok "Sakset fra turloggen" hvor vi møter en litt annen vinkling på livet enn mange andre steder gjennom Auds fortellinger fra flere av sine turer på fjelltopper med over 6000 meters høyde. Det blir mulighet for å slå av en prat med forfatteren og kjøpe et signert eksemplar eller tre til å legge under juletreet, eller i bokhylla.

 • (Foto/Photo)
  Atelier Lorentzen Langkilde

Lørdag 18. desember kl. 14.00er det en flott mulighet til å få vite mer om arkitektkonkurransen som har vært avholdt her på Domkirkeodden i forbindelse med nytt museumsbygg. Da kommer nemlig Magne Rugsveen til grøtkaféen for å fortelle mer om arbeidet med å gå gjennom de 110 innsendte forslagene for å kunne kåre en vinner. Det var bygget "Shelter" av det danske arkitektfirmaet Atelier Lorentzen Langkilde som vant, og denne lørdagen vil det bli mulig å studere skissene nærmere.

Vet du ikke hvilket hus som er Løtenbygningen?

Det er det store, røde huset nede ved Mjøsa, til høyre ned bakken når du kommer fra parkeringsplassen:

 • Et rødt, stort, gammelt trehus med lys i vinduene og snø omkring. (Foto/Photo)
  1/1
  Linda Fredriksberg / Anno Domkirkeodden