Fermentering av mat

- hvordan lage sunne melkesyregjærede matvarer.

  • Fermentering_Odd_Myntmesterens_hage.jpg

Odd Hauge i Myntmesterens hage har en av de vakreste hagene i vårt område. I tillegg har han drevet med Bokashi-kompostering og han har en lang erfaring med å fermentere grønnsaker.

Vi i Urtehagen på Domkirkeodden er så heldige å få ham hit for å snakke om dette. Hauge kommer til å holde en teoretisk introduksjon om hvordan du kan lage sunne melkesyregjærede matvarer. Denne dagen får du se i praksis hvordan fermentering foregår. Hva som er lurt og hva en må være obs på. Hva trenger en av utstyr og hvorfor fermentert mat er aktuelt i dag.

  • fermentering_2.jpg
    Myntmesterens Hage

Du får smake på fermenterte grønnsaker og drikke. Dessuten vil du få gode tips til grønnsaker og noen gode henvisninger til oppskrifter.

Lørdag 8. september kl. 13.00.
Varighet ca. 2–3 timer.

Billetter

Det kreves ikke annen billett enn en vanlig museumsbillett som du kjøper i museumsbutikken ved ankomst denne dagen.