LJOS i Hamardomen m/Sanskriti Shrestha

Konsert med Fauna Vokalkvintett i vintervakre Hamardomen lørdag 19. desember 2020 kl. 18.00!

  •  (Foto/Photo)

Vokalkvintetten Fauna gjentar suksessen fra i fjor og ønsker velkommen til magisk førjulskonsert i vintervakre Hamardomen. 

I konserten LJOS ønsker vokalkvintetten Fauna velkommen til en konsert som tar for seg både kjente og mer ukjente norske julesanger som blant annet Det kimer nå til julefestog Et lidet barn så lysterlig. Gjennom vare, egenartede arrangementer gjenskaper de kontrastene mellom lys og mørke. Konserten er basert på albumet med samme navn, som ble utgitt på 2L høsten 2018. Med på årets turné har kvintetten fått med seg tabla-spiller Sanskriti Shrestha.Sanskriti er en av de ledende tabla-spillerne i Skandinavia. Hun kommer fra en musikalsk familie i Nepal og viderebringer tradisjonen hun kommer fra, samtidig som hun jobber eksperimentelt og har utviklet en særegen stemme på instrumentet sitt. Hennes kreativitet kan høres både som medspiller, komponist og solist i en lang rekke prosjekter hun stadig befinner seg i, fra indisk klassisk til folkemusikk, elektronisk musikk og friimprovisasjon.

Sanskriti er kjent fra band som bla.a. Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz, duo med Harpreet Bansal, og hennes egen sekstett Avatar hvor hun ofte vekker oppsikt med sitt tabla tarang-oppsett bestående av mange tablaer som fungerer som melodisk slagverk. Sanskriti har siden hun kom til Norge blitt en kjær musikalsk eventyrer på den norske og internasjonale klubb- og festivalscenen.

Fauna er en av landets ledende vokalgrupper, og består av fem kvinnelige profesjonelle sangere med bakgrunn i ulike musikalske sjangre, som klassisk, jazz og annen rytmisk musikk. De møttes gjennom studier ved Norges Musikkhøgskole, og sammen har de formet et helt eget og utradisjonelt uttrykk, ved å ta i bruk hver enkelt sangers særpreg i sine arrangementer av gamle folketoner og salmer. Lydbildet er både klangrikt, rått og vakkert, og med stor bruk av improvisasjon, blir hver enkelt fremførelse unik. De har tidligere opptrådt blant annet ved Nasjonalteaterets 17 mai matiné og som en del av hovedprogrammet på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 2014. Debutalbumet «Solefall» kom i 2015, og høsten 2018 ga de ut det kritikerroste julealbumet «Ljos», utgitt av Morten Lindberg/2 L.

Fauna består av:
Gudrun Emilie Aagaard Goffeng, Christina Thingvold, Beate Børli Løkken, Camilla
Marie Bjørk Andreassen og Silje Worquenesh Østby Kleiven. Julen 2020 vikarierer Marthe Susann Åndahl for Gudrun.

Billetter kjøpes hos Ticketco.

Besøk gjerne Vokalkvintetten Fauna på hjemmesiden deres eller Facebook.

OBS! Publikum bes ta med varme klær og pledd!