LJOS med vokalkvintetten Fauna og cellist Tone Østby

Julekonserten i Aulaen på Domkirkeodden tirsdag 21. desember 2021 kl. 19.00 er AVLYST.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Fauna er en av landets ledende vokalgrupper, og består av fem kvinnelige profesjonelle sangere med bakgrunn i ulike musikalske sjangre, som klassisk, jazz og annen rytmisk musikk. De møttes gjennom studier ved Norges Musikkhøgskole, og sammen har de formet et helt eget og utradisjonelt uttrykk, ved å ta i bruk hver enkelt sangers særpreg i sine arrangementer av gamle folketoner og salmer. Lydbildet er både klangrikt, rått og vakkert, og med stor bruk av improvisasjon, blir hver enkelt fremførelse unik.

Fauna består av: Christina Thingvold, Beate Børli Løkken, Gudrun Emilie Aagaard Goffeng, Silje Worquenesh Østby Kleiven og Camilla Marie Bjørk Andreassen.

JULEKONSERTEN LJOS

Høsten og vinteren er kald og mørk i nord. Kanskje er det derfor julen til alle tider har vært så kjærkommen her? Vi feirer ikke bare høytiden, men også at solen endelig har snudd, og at vi går lysere tider i møte. I LJOS er det nettopp dette lyset som står i fokus – lyset som kommer midt i tussmørket og gir varme og håp. I konserten tar Fauna for seg både kjente og mer ukjente norske julesanger, og gjennom vare, egenartede arrangementer gjenskaper de kontrastene mellom lys og mørke med musikken sin. Konserten er støttet av Kulturrådet, og er en videreføring av albumet LJOS som ble gitt ut på 2L i 2018. Albumet mottok gode kritikker i både inn-, og utland, og pressen sa blant annet:

"Så briljant og vakkert at det er umulig å ikke bli henført"
 - Stereopluss
 
"Lytter du til disse neddempede, men varierte fremførelsene er jeg sikker på at du føler at du har kommet hjem til jul".
 - Klassekampen


"En vakker plate".
-Vårt Land
 
"...the sound they make as a group is so joyous and beautiful that you begin to love the songs themselves".
- The Vinyl Anachronist

"Uendelig vakkert er det".
 - Nettavisen

Mens dere venter kan dere jo besøke Vokalkvintetten Fauna på hjemmesiden deres eller Facebook.

Billetter

Ordinær kr. 300,-
Student kr. 200,-
Ungdom 12-18 år kr. 100,-
Barn under 12 år gratis

Forhåndssalg av billetter hos TicketCo.