Bildet før ordet

Kunstutstilling med Ingrid Laugslet i Løtenbygningen 12. - 20. september 2020

  • Oljemaleri med abstrakt mønster i jordfarger.
    1/1
    Ingrid Laugslet

Velkommen til kunstutstilling!

Billedkunstner Ingrid Laugslet trosser koronaepidemien og ønsker velkommen til kunstutstilling i Løtenbygningen på Domkirkeodden 12. - 20. september 2020.  Her vil alle som tar turen inn, få nyte mange av hennes vakre bilder i historiske omgivelser. Publikum bes om å ta vare på hverandre ved å holde avstand inne i lokalet og bruke av håndspriten som står framme.

Åpning


Utstillingen åpner med vernissasje lørdag 12. september kl. 13.00.

Ingrid Laugslet om seg selv:

Jeg arbeider for det meste i store formater med akrylmaling, blekk, kull og kritt. Jeg starter intuitivt, men etter hvert tar jeg kontroll og bygger opp flater og former som gir fornemmelse av fjell, trær, stein, menneskeskikkelser eller skog.

I min kunstneriske prosess har jeg brukt natur, landskaps- og menneskeformer for å uttrykke min undring, glede, frykt, sorg eller uro over alt som skjer omkring meg både i samfunnet, verden og i min nære krets. Jeg lager ikke politisk kunst, men om jeg formidler holdninger til mennesker, miljø eller sameksistens, er nok det meningen. Min intensjon er å sette i gang tanker, refleksjoner og fantasi og å gi en opplevelse. Jeg ønsker ikke å skape dekorasjon. Bildet må ha en historie, vekke en tanke eller følelse, noe en ikke blir så fort ferdig med.

Arbeidet mitt med kunst er et resultat av en lang modningsprosess, Og tidspunktet for å ta det på alvor litt sent i livet kommer av at ansvar og pålagte plikter måtte prioriteres. Nå er tiden der for å gi gleden ved å skape, den største plassen. De 10 siste årene har jeg tatt undervisning i maling og tegning. Har gått seks år på dagskole to dager i uka på Nydalen Kunstskole i Oslo. Der har bl.a Heidi Øyseth vært min veileder. Jeg har og tatt enkeltkurs, og jeg har deltatt i en veiledningsgruppe med billedkunstner Anna Biringvad som lærer i denne perioden. (Se CV). - Når jeg ikke er i undervisningssammenheng, arbeider jeg i mitt atelier hjemme i Ringsaker.

Jeg har deltatt i diverse utstillinger i Oslo, på Hønefoss og på Gjøvik.

(Teksten er hentet fra kunstnerens hjemmeside.)

Åpningstider

Lørdag 12. september kl. 13.00 - 18.00
13. - 20. september alle dager kl. 12.00 - 18.00