Hopp til hovedinnhold

Magnolia Jazzband til MuseumsNATT 2024!

Vi gleder oss til å presentere Magnolia Jazzband til årets midnattskonsert! En annen nyhet er at konserten i år holdes i Hamar Domkirke

  • Plakat til Museumsnatt. Konsert med Magnolia Jazzband i Hamar Domkirke 8. mai 2024.
    1/1

Magnolia Jazzband (etablert 1972 i Oslo) spiller New Orleans-basert tradisjonell jazz blandet med gospel og rhythm and blues. Bandet ble startet av trombonist Gunnar Gotaas og er idag et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Enten det er på konsert, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle ”beat” og sin varme ”sound”.

Magnolia Jazzband har turnert bl.a. i Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Sveits, Nederland, Belgia, Frankrike, England, Spania, Italia, Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival. Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby, og noen av de til sammen 14 platene bandet har utgitt er spilt inn nettopp der.
 
Bandet har av og til med seg sangsolister, bl.a. Topsy Chapman, Lillian Boutté, Majken Christiansen, Karin Krog, Anne Marte Slinning, Marith Endresen, Tracee Meyn og Harriet Müller-Tyl, og har også samarbeidet med artisten Adam Douglas.

En plate som satte spor var New Orleans Gospel in Molde med Lillian Boutté (1981). Det gjorde også Old Fashioned Love (2016). Bandets nyeste innspilling er Salige Stund - Hymner fra Skandinavia (2020).

Besetning:
Anders Bjørnstad - trompet
Georg Reiss - klarinett/altsax
Gunnar Gotaas - trombone
Morten Gunnar Larsen - piano
Børre Frydenlund - banjo/gitar/vokal
Sebastian Haugen - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer

Vi gjør oppmerksom på at visse aktiviteter, konserter og foredrag har begrenset med plasser eller ekstra kostnad. Vær tidlig ute og ta hensyn. Reservasjoner av stoler e.l. med private eiendeler gjøres på eget ansvar.

Konserten i Hamar Domkirke er begrenset til 360 plasser. Vi anbefaler å være tidlig ute for å sikre deg plass.

Vi ønsker alle en nydelig MuseumsNATT​

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2